Dimecres, 29 juny 2022
Dimecres, 29 juny 2022
IniciInclusió LaboralEl Suprem ratifica la sentència que atorga més protecció i suports als...

El Suprem ratifica la sentència que atorga més protecció i suports als CET d’iniciativa social respecte als privats amb ànim de lucre

Dincat aplaudeix que l'alt tribunal hagi desestimat el recurs presentat per la CONACEE

el tribunal suprem ha dictat a favor dels cet iniciativa social
Els CET donen una oportunitat d’inserció sociolaboral a les persones amb discapacitat // Foto: Dincat

Dincat, representant del sector de la discapacitat intel·lectual i del desenvolupament a Catalunya, ha aplaudit la decisió del Tribunal Suprem de desestimar el recurs de cassació interposat per la Confederació Nacional de Centres Especials de Treball (Conacee), en contra de la sentència de l’Audiència Nacional, que el 2019 es va pronunciar a favor de la legalitat del conveni col·lectiu del sector, que atorgava més protecció i suport als centres especials de treball d’iniciativa social què als privats amb ànim de lucre.

“Estem satisfets amb la decisió del Suprem, ja que no podia ser d’una altra manera. El tractament diferenciat està més que justificat; no té sentit que es reguli de la mateixa manera un CET mercantil, amb finalitats de lucre clares, que un CET que prioritza, per sobre de tot, la inserció sociolaboral de les persones amb discapacitat que més dificultats tenen per trobar feina i que, per tant, contracta i dona oportunitats a perfils amb més necessitats de suport”, opina Carles Campuzano director de Dincat.

banner newsletter oferta 50%

Per la federació, aquesta notícia suposa una nova oportunitat per fer incidència a escala catalana. En aquest sentit, la federació fa temps que reclama a la Generalitat la creació d’una categoria diferenciada i unes exigències d’acreditació específiques amb relació a la subcategorització de CET d’Iniciativa Social en el Registre de centres especials de treball.

Marcar la diferència

Els CET d’iniciativa social i sense ànim de lucre són aquells que ocupen al col·lectiu amb més dificultats d’accedir al mercat de treball. Per aquest motiu, aquesta decisió suposa un pas endavant molt important, ja que consolida i estableix legitimitat a un estatus diferenciat que promou i afavoreix la iniciativa social atorgant a aquests CET més protecció i suport.

Amb aquesta distinció, per tant, s’estableixen diferències que afavoreixen la iniciativa social a l’hora, per exemple, d’assignar subvencions o d’atorgar contractes reservats per part de les administracions públiques, promovent, així, la preservació i garantia de la viabilitat d’aquests centres, reconeixent-los com a instruments clau per afavorir i promoure l’ocupació de les persones amb discapacitat intel·lectual.

Secció patrocinada per
FECETC color logo

Diari de la DisCapacitat Oferta Newsletter 50% descompte

Ara per només 7,99 € durant el primer any rebràs al teu correu cada dia tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya. No deixis escapar aquesta oportunitat!!

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content