Diumenge, 25 setembre 2022
Diumenge, 25 setembre 2022
IniciRecerca i TecnologiaSant Tomàs crea unes càpsules digitals per afavorir la inclusió tecnològica de...

Sant Tomàs crea unes càpsules digitals per afavorir la inclusió tecnològica de les persones amb discapacitat intel·lectual

La seva falta de coneixement de les TIC provoca situacions d’aïllament i desigualtat social

Joel capsules digitals sant tomas
El Joel és el protagonista d’una de les càpsules digitals // Foto: Sant Tomàs

Sant Tomàs ha impulsat un projecte amb la creació de setze càpsules digitals per assegurar que les persones amb discapacitat intel·lectual puguin utilitzar les noves tecnologies en igualtat de condicions i evitar quedar en situació d’aïllament i desigualtat social en les seves relacions.

El projecte que està coordinat des del servei de formació i inserció laboral de Sant Tomàs Eina, sorgeix després de la situació que van viure moltes de les persones que atén l’entitat durant el confinament degut al COVID-19. La falta de coneixement en l’ús de les TIC de la gran majoria va provocar que moltes persones veiessin afectades les seves relacions socials al no conèixer eines per relacionar-se virtualment com l’ús de les videotrucades, o limitades per fer gestions en línia com renovar la targeta de l’atur.

Per aquest motiu, des de Sant Tomàs s’ha dissenyat aquest projecte que vol promoure l’accessibilitat de les persones amb discapacitat intel·lectual a les noves eines tecnològiques desenvolupant vídeos didàctics amb criteris d’accessibilitat cognitiva i sensorial. Concretament són setze càpsules digitals elaborades i protagonitzades per setze persones vinculades als diferents serveis de l’entitat que han participat en tot el procés de gravació, edició i validació de les càpsules que ja es poden trobar a les xarxes socials de l’entitat.

Les aplicacions i els temes que s’han tractat en els vídeos han estat escollits a partir d’un qüestionari previ realitzat a una mostra de 54 persones amb discapacitat vinculades a l’entitat. Totes elles van valorar les aplicacions que es tracten en els vídeos com “les més útils i que els agradaria aprendre a utilitzar”. Per exemple, en Joel Leon del Centre Ocupacional explica en un vídeo com descarregar-se una aplicació al mòbil, la Júlia Casalí d’Eina com crear una contrasenya segura, l’Abdel Niba també d’Eina com guardar un contacte, en Jaume Prat del Centre Ocupacional com utilitzar Google maps o en Xevi Casellas d’Eina com fer llistats. A banda, altres persones ateses també explicaran com fer una videotrucada, baixar un informe de vida laboral o com demanar hora al metge.

Aquest projecte està subvencionat per la Fundació “la Caixa” en el marc de la convocatòria “Promoció de l’autonomia personal i atenció a l’envelliment, a la discapacitat i a la malaltia 2021” i els vídeos s’han anat publicant al llarg d’aquests mesos i el juliol del 2022 està previst que s’hagin elaborat tots.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content