Dilluns, 15 agost 2022
Dilluns, 15 agost 2022
IniciDestacadesEl sector s’uneix per exigir l’augment urgent dels mòduls i les tarifes...

El sector s’uneix per exigir l’augment urgent dels mòduls i les tarifes dels serveis d’atenció a les persones amb discapacitat

Dincat, La Unió i la CCPC asseguren que la situació econòmica de les entitats és molt preocupant

tarifes i mòduls serveis prestacio serveis discapacitat increment tarifes
Els serveis d’atenció a la discapacitat han patit molt durant la pandèmia // Foto: La Confederació

Dincat, La Unió Catalana d’Hospitals i la Coordinadora Catalana de Centres per a persones amb Discapacitat Intel·lectual de Catalunya (CCPC), s’han unit per reclamar al Departament de Drets Socials mesures urgents per tal garantir la qualitat en l’atenció, la millora dels salaris dels professionals que tenen cura de les persones i la sostenibilitat econòmica de les entitats.

En aquest sentit, les tres organitzacions asseguren que la situació econòmica i financera dels serveis d’atenció a les persones del col·lectiu és molt preocupant i la necessitat d’augmentar els mòduls i tarifes dels serveis de la Cartera de Serveis Socials és molt urgent.

La demanda no és nova. El sector arrossega l’infrafinançament patit a conseqüència de més d’una dècada perduda a causa de la congelació i retallada dels mòduls. Aquest context ha provocat que durant els darrers anys, el sector hagi reivindicat una millora del finançament d’aquests serveis que permeti posar fi a la delicada situació. En concret, el període 2019-2021 el sector, sota el paraigua de La Confederació del Tercer Sector, reclamava un 21,3% d’increment en tots els serveis per poder recuperar-se de la dècada perduda.

La resposta a aquestes reclamacions per part del Govern ha estat del tot insuficient. Durant els darrers dos anys s’han produït alguns increments de mòduls de determinats serveis, però que no han cobert ni de lluny les expectatives del sector. Aquesta situació s’ha tornat a reproduir aquest any, en què no s’ha produït cap increment. I lo pitjor és la falta de propostes i concrecions rebudes de cara al 2022.

A tot això s’ha d’afegir també els sobre costos derivats de la pandèmia que ha hagut d’assumir el sector. A pesar que el Govern va aprovar uns increments extraordinaris de mòduls per cobrir aquests sobre costos, també han estat del tot insuficients i no van cobrir els primers 6 mesos de pandèmia. A més, de moment, només s’han aplicat als serveis concertats, deixant sense cobrir la despesa extra assumida per les entitats que es troben en règim de subvenció i que presten exactament els mateixos serveis als mateixos col·lectius.

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content