Dissabte, 22 gener 2022
IniciInclusió LaboralFECETC participa en una nova edició del projecte ‘Impulsem’ de l’Ajuntament de...

FECETC participa en una nova edició del projecte ‘Impulsem’ de l’Ajuntament de Barcelona

Dins la convocatòria, es portarà a terme el programa ‘Club de Feina’ per segon any consecutiu

programa Impulsem Club de feina Sí i millor rev
Cartell del programa ‘Impulsem’ // Foto: FECETC

La Federació de Centres Especials del Treball de Catalunya (FECETC) va arrencar, al novembre passat, una nova edició de la convocatòria “Impulsem”, corresponent al 2021, gestionada per l’Ajuntament de Barcelona a través de Barcelona Activa i destinada a millorar la situació socioeconòmica i d’ocupabilitat dels barcelonins, mitjançant un pla d’actuació territorial.

Dins del marc de la convocatòria, es portarà a terme el programa Club de Feina, per segon any consecutiu, que consisteix en un conjunt d’accions formatives que inclouen alfabetització digital i  formació en noves tecnologies per a millorar l’ocupabilitat i l’accés al mercat laboral de persones amb certificat de discapacitat, que es troben en dificultats per accedir a llocs de feina pels obstacles que per a moltes persones significa la tendència actual de digitalització de la recerca de feina. També s’inclouen accions de prospecció i intermediació laboral, per part de professionals vinculats al projecte, per facilitar la inserció laboral de les persones participants a diferents empreses. Es tracta d’una convocatòria especialment centrada en persones que volen treballar al sector serveis (consergeria, control d’accessos, neteja, auxiliar de serveis, recepció…), ja que es facilita i es forma els participants en eines i portals de recerca de feina especialitzats en aquest sector; alhora es creen sinèrgies, a nivell de prospecció, amb empreses d’aquest àmbit.

Com a requisit, és important disposar del certificat de discapacitat de més del 33 per cent i residir al districte de Sant Martí (Barcelona), ja que es dona prioritat a persones que procedeixin del barri de la Verneda – La Pau, malgrat que també s’acull a persones que resideixin a la resta del districte de Sant Martí. D’altra banda, si la persona considera que té dificultats a l’hora de buscar, a causa de falta de coneixement en eines digitals, també pot ser una bona oportunitat participar en aquesta convocatòria.

Balanç de la primera convocatòria

En la seva primera convocatòria es van registrar una trentena  de participants: d’aquests, més de la meitat van trobar feina i un 75 per cent van concloure el projecte amb un currículum millorat. La totalitat d’assistents  van millorar la seva ocupabilitat gràcies a les càpsules formatives o bé per tutoria directa. El 90 per cent de persones destinatàries van omplir els qüestionaris de satisfacció final i un 75 per cent va valorar que han millorat les seves competències. 

Secció patrocinada per:

FECETC color logo
https://fecetc.org

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content