Diumenge, 19 maig 2024
spot_img
IniciCOVID-19El sector de la discapacitat demana una estratègia inclusiva i accessible davant...

El sector de la discapacitat demana una estratègia inclusiva i accessible davant el COVID-19

sector discapacitat estratègia inclusiva accessible covid 19
El president de la Generalitat escoltant les demandes del sector de la discapacitat // Foto: gencat (twitter)

El COCARMI va tenir ahir una reunió per videoconferència amb el president de la Generalitat, Quim Torra, el conseller d’Afers Socials, Chakir el Homrani, i el secretari d’Afers Socials, Cesc Iglesies, on va demanar una estratègia inclusiva i accessible pel sector de la discapacitat davant la crisi sanitària de la COVID-19. 

El president del comitè, Antonio Guillén, va demanar que les entitats de la discapacitat i experts en atenció al col·lectiu siguin consultats i participin en els equips de decisió multidisciplinars i/o consells assessors que es creïn al respecte. 

En la trobada, també hi van participar els representants de les entitats federades, que van aprofitar per donar a conèixer la situació que afronten les persones amb discapacitat i les entitats en la gestió de la crisi com a conseqüència de la COVID-19. 

En aquest sentit van tornar a reclamar al Govern l’accessibilitat en totes les informacions, recursos, aplicacions mòbils, telèfons de contacte i altres serveis de salut pública relacionats amb el coronavirus. Alhora, van insistir en la necessitat de recopilar dades sobre l’impacte de la pandèmia en les persones amb discapacitat. 

Pel que fa a l’atenció a les persones amb discapacitat afectades per la malaltia, el president del COCARMI va lamentar l’evident manca de recursos de protecció i prevenció que han patit tant les persones malaltes com els professionals que els atenen, així com la discriminació que han patit alguns malalts amb discapacitat en l’accés a determinats tractaments: “la discapacitat no pot ser una excusa per no accedir, en igualtat de condicions, a un tractament”, va denunciar Guillén. 

Finalment, Guillén i els responsables de les diferents federacions van demanar que, un cop es deixi enrere la pandèmia, la Generalitat garanteixi en els seus pressupostos els recursos necessaris per a la continuïtat i sostenibilitat de les entitats del sector, reactivant els diferents pagaments compromesos, amb fons addicionals que permetin a les entitats recuperar-se del sobreesforç econòmic que estan fent aquestes darreres setmanes i amb accions específiques de foment de l’ocupació del col·lectiu, que afrontaran especials dificultats per accedir al mercat laboral.

A la reunió també hi van participar: per part del Departament de Salut, Aina Plaza, Directora General d’Autonomia Personal i Discapacitat; del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Vidal, Director General d’Economia Social; per part de Presidència, l’assesora en l’àmbit social del Gabinet de la consellera, Anna Figueras; per part de COCARMI, Manel Palou, president de DINCAT; Roser Roigé, presidenta de COCEMFE Catalunya; Israel Molinero, president de Salut Mental Catalunya; Raimon Jané, president d’ACAPPS; Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya; Mercè Batlle, presidenta de FEPCCAT; Albert R. Casellas, president de FESOCA; Glòria Canals, presidenta de Down Catalunya; Josep Giralt, vicepresident d’ECOM, i Josep Roset, president de FECETC

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content