24.3 C
Barcelona
Divendres, 29maig 2020

La Confederació reclama mesures econòmiques per donar suport a les entitats socials

També has de llegir...

Un informe del CERMI recull la vulneració dels drets humans de les persones amb discapacitat a Catalunya

L'informe fa referència a la segona activitat de la Guàrdia Urbana // Foto: Ajuntament de Barcelona El Comitè...

Més facilitats de les persones amb discapacitat per accedir als ajuts per pagar el lloguer

La COVID-19 està afectant també al pagament dels lloguers d'habitatges // Foto: Wikimedia Commons La Generalitat de Catalunya...

COCARMI preocupat perquè es pugui retallar la dotació d’atenció a persones amb discapacitat

Una persona amb discapacitat pujant a un taxi adaptat // Foto: Arxiu El president del Comitè Català de...

El Govern destina més de 9M€ a projectes d’inserció laboral de persones amb discapacitat

Les persones amb discapacitat són un col·lectiu de difícil inserció laboral // Foto: UAB.cat El Departament de Treball,...
confederacio mesures econòmiques suport entitats socials
Les entitats segueixen donant servei als col·lectius més vulnerables // Foto: Pixabay

La Confederació ha reclamat al Govern de la Generalitat, i al conjunt de les administracions públiques, un pla de xoc de caràcter urgent de mesures econòmiques per donar suport a les entitats socials ara i quan passi la crisi del coronavirus.

Aquest sector agrupa prop de 3.000 organitzacions sense afany de lucre –associacions, cooperatives d’iniciativa social i fundacions– que desenvolupen i gestionen serveis d’atenció a les persones. Són 97.000 professionals, de les quals un 75% són dones. Pel que fa als àmbits d’actuació principalment treballen amb infants i joves (23%), amb persones amb discapacitat (22%), amb gent gran (12%), famílies en situació de vulnerabilitat (11%), trastorns de salut mental (11%), persones en risc de pobresa (11%) i persones migrades (9%). Anualment les entitats socials atenen a més d’un milió i mig de persones a Catalunya.

Des de La Confederació alerten que aquesta crisi ha agafat al sector “baix de defenses”, després d’una dècada de retallades i d’infrafinançament crònic. Com recorda Joan Segarra, president de La Confederació: “Just ara fa un any, al març del 2019, a La Confederació del Tercer Sector Social quantificàvem en 600 milions d’euros la dotació pressupostària necessària per recuperar la dècada perduda en matèria de tarifes dels serveis públics. Una recuperació imprescindible per assegurar la qualitat de l’atenció, la sostenibilitat dels serveis i la millora de les condicions laborals de les professionals”.

Tot i aquesta situació el Tercer Sector Social està desenvolupant un paper fonamental durant la crisi del coronavirus i per això des de La Confederació exigeixen un reconeixement que, entre d’altres qüestions, ha de passar necessàriament per un pla de xoc de mesures econòmiques específiques que haurà de complementar al pla d’emergència social que el sector demanava al Govern la passada setmana per pal·liar els efectes de la pandèmia en les persones amb major situació de vulnerabilitat. Aquest pla de xoc hauria de contemplar:

– Activar immediatament línies d’ajuts directes i específics per cobrir els perjudicis econòmics derivats de la pandèmia de la Covid-19.

– Facilitar la liquiditat de les entitats socials, no en base a l’endeutament amb els bancs, sinó a partir del pagament immediat de factures i subvencions pendents.

– Reduir el termini de pagament de factures de serveis a 30 dies, i no a 60, tal com estableix la llei contra la morositat.

– Apel·lar a tots els òrgans de contractació a no suspendre els contractes de serveis d’atenció a les persones, mantenint l’activitat i fomentant vies alternatives d’acompanyament i suport als col·lectius.

– Blindar els serveis d’atenció a les persones de les retallades de fons provinents de l’Estat.

– Incrementar la dotació econòmica dirigida a serveis socials i d’atenció a les persones en els pressupostos 2020 de la Generalitat de Catalunya, establint noves prioritats per fer front a la crisi derivada de la pandèmia

- Advertisement -

Articles relacionats

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Advertisement -

Últimes notícies

AMPANS estrena una websèrie per explicar la reobertura del restaurant El Canonge

Els cambres mostren a la websèrie els nous hàbits de seguretat que s'han incorporat // Foto: AMPANS AMPANS...

Les entitats de malalties neuromusculars demanen que no es retallin les subvencions del 0,7% de l’IRPF

Concentració amb motiu del Dia Mundial de les Malalties Neuromusculars // Foto: Federació ASEM La Federació Espanyola de...

La xarxa de salut mental reclama un desconfinament que garanteixi els suports per a tothom

La xarxa de salut mental reclama una desescalada amb garanties per a tothom // Foto: Salut Mental Catalunya

Tornen els #DirectesFCEDF durant el mes de juny amb Susana Rodríguez, jugadora de pàdel adaptat

El proper dijous 4 de juny a les 19h comença una nova edició dels #DirectesFCEDF, una iniciativa...

Acaben les obres de millora d’accessibilitat del cementiri de la Batllòria a Sant Celoni

L’Ajuntament de Sant Celoni ha finalitzat aquesta setmana les obres d’arranjament de la part antiga del cementiri...