Dissabte, 1 octubre 2022
Dissabte, 1 octubre 2022
IniciDestacadesEl sector de la discapacitat demana que es garanteixi l'accessibilitat en les...

El sector de la discapacitat demana que es garanteixi l’accessibilitat en les properes eleccions generals

eleccions generals accessibilitat novembre
Les persones amb discapacitat han de tenir el dret a vot garantit // Foto: Salut Mental Catalunya

Davant la nova convocatòria d’eleccions generals pel proper 10 de novembre, el Comité Español de Representantes de Personas con Discapacidad (CERMI), juntament amb la Fundación CERMI Mujeres, ha demanat que es garanteixi l’accessibilitat de tot el procés electoral, tant en instal·lacions, mítings i documents amb programes electorals.

De la mateixa manera, ha reclamat que de cara a la pròxima legislatura es faci una reforma de la Llei Orgànica del Règim Electoral General (LOREG) per introduir l’obligació que les llistes electorals a qualsevol comici (nacional, europeu, autonòmic i local) hagin de figurar forçosament candidats i candidates amb discapacitat, un almenys per cada deu, o si el número total és menor, un per fracció.

Banner 300x250px EnBucle

L’entitat també ha aprofitat la convocatòria de noves eleccions per reclamar que en la propera legislatura es reprenguin els treballs per dur a terme una modificació completa de l’article 49 de la Constitució, per adaptar-lo a la Carta Magna de la Convenció Internacional dels Drets de les Persones amb Discapacitat.

D’altra banda, el CERMI demana aprovar una llei estatal de garantia dels drets i serveis socials, incloent equitat territorial i recollint un mínim d’ingressos per a les persones amb situació de necessitat temporal o permanent.

L’impuls d’una llei integral de protecció a les famílies, tenint en compte de manera reforçada a les persones que tenen persones amb discapacitat en el seu senyal; aprovar una llei de protecció de la infància, tenint en compte la variable de discapacitat, i la ratificació pel Regne d’Espanya de la Carta Social Europea revisada del Consell d’Europa i dels seus mecanismes complementaris de seguiment i aplicació són altres de les propostes que realitza la plataforma representativa de la discapacitat per augmentar la protecció dels drets socials.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content