Dissabte, 2 desembre 2023
- PUBLICITAT -spot_img
IniciACCESSIBILITAT UNIVERSALEl nou Codi d’Accessibilitat de Catalunya quedarà aprovat a finals del proper...

El nou Codi d’Accessibilitat de Catalunya quedarà aprovat a finals del proper mes de gener

El Conseller Carles Campuzano anuncia que només està pendent del vist i plau del Gabinet Jurídic de la Generalitat

campanya 25N diba
premis aice codi accessibilitat catalunya
Carles Campuzano en la gala d’entrega dels XXV Premis AICE // Foto: Diari de la DisCapacitat

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, ha anunciat que el nou Codi d’Accessibilitat de Catalunya s’aprovarà definitivament a finals del proper mes de gener. Ho ha fet en el decurs de la gala d’entrega dels Premis AICE 2022, que es va celebrar ahir a l’Hotel Catalonia Plaza de Barcelona.

Campuzano va explicar l’aprovació d’aquest nou Codi d’Accessibilitat està pendent del vist i plau del Gabinet Jurídic de la Generalitat, que ara està analitzant les prop de 9.000 pàgines del redactat.

Referint-se concretament al col·lectiu que representa la Federació AICE, el Conseller de Drets Socials va avançar que aquesta nova normativa incorporarà novetats interessants per les persones amb implant coclear, que ajudaran a millorar la seva qualitat de vida.

Recordem que el nou Codi d’Accessibilitat de Catalunya arribarà després de prop de vuit anys de tramitació. Es tracta d’una normativa molt esperada pel sector de la discapacitat, que porta reclamant-la insistentment molt de temps perquè s’ajusti a les necessitats reals del col·lectiu i als mandats de la Convenció Internacional de Drets de les Persones amb Discapacitat.

Campanya 25N Diputació de Barcelona

El nou marc normatiu establirà les condicions d’accessibilitat necessàries perquè els espais públics, edificis, mitjans de transport, productes, serveis i processos de comunicació garanteixin l’autonomia, la igualtat d’oportunitats i la no-discriminació de les persones amb discapacitat o amb altres dificultats d’interacció amb l’entorn.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content