Dilluns, 22 abril 2024
spot_img
IniciDIA DE LES PERSONES AMB DISCAPACITATFederació AICE entrega la 25a edició dels seus Premis coincidint amb el...

Federació AICE entrega la 25a edició dels seus Premis coincidint amb el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

En un sopar de gala a l’Hotel Catalonia Plaza de Barcelona que va comptar amb la presència del Conseller de Drets Socials, Carles Campuzano

guardonats premis aice 2022
Els guardonats amb el Conseller de Drets Socials, Carles Campuzano (centre) // Foto: Federació AICE

La Federació AICE va fer entrega ahir, coincint amb el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, dels XXV Premis AICE, en un sopar de gala que va tenir lloc a l’Hotel Catalonia Plaza de Barcelona. L’acte va comptar amb la presència del Conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, que va ser l’encarregat de lliurar els guardons.

Els guardonats d’aquesta edició han estat: l’Ajuntament de València, que va rebre el Premi Institucional; el Doctor i Professor Enrique A. López Poveda, que va rebre el Premi Mèdic; l’aplicació “Tleo”, Premi a l’Accessibilitat; el Diari de la DisCapacitat, que va ser guardonat amb el Premi a Mitjans de Comunicació; i el Premi al Voluntariat, que va recaure en Jana Beneito Molina, sòcia d’AICE i implantada coclear.

La cerimònia es va realitzar en format de sopar de gala i va comptar amb més d’un centenar d’assistents relacionats amb el col·lectiu de les persones amb implant coclear, entre socis de la federació, familiars i diverses personalitats. També cal destacar la presència de joves amb implant coclear vinguts de diferents punts de la geografia espanyola que s’ha desplaçat a Barcelona per participar en la Trobada Anual de la Joventut Implantada Coclear de la Federació AICE.

Els Premis AICE es lliuren a persones, organitzacions o institucions que durant l’any anterior han destacat per algun dels objectius que la Federació AICE considera prioritaris al món dels implantats coclears, de la sordesa i/o de la discapacitat en general.

Els guardonats de l’edició del 2022

Premi Institucional. El Premi Institucional va recaure a l’Ajuntament de València, pel foment de la inclusió de tots els col·lectius, fent partícip el tercer sector en la millora de les seues polítiques socials, ubicant la persona al centre de totes les actuacions. Aquest compromís social s’ha plasmat a través de l’Acord Ciutadà per una València Inclusiva de què la Federació AICE és entitat representant a la Comunitat Valenciana, AICCV és signant.

Premi Mèdic. La investigació és una part imprescindible quan parlem de l’implant coclear. Per això en aquesta edició, el guardó va recaure en el Doctor i Professor Enrique A. López Poveda, de l’Institut de Neurociències de Castella i Lleó, i la Universitat de Salamanca. Per la creació i la posada en marxa d’un Laboratori d’Audició pioner al nostre país. Contribuir a través de la investigació en la millora de forma substancial de l’audició i la qualitat de vida de les persones sordes i hipoacúsiques en general i específicament dels qui usen implant coclear i de les seves famílies.

Premi a l’Accessibilitat. Un dels objectius de Federació AICE és l’accessibilitat a la comunicació, per la qual cosa el guardó va ser lliurat a l’aplicació “Tleo”, per contribuir a l’accessibilitat per a les persones no oients a través de la transcripció simultània, eliminant barreres de comunicació, permetent la inclusió del col·lectiu de persones amb implant coclear en qualsevol situació social, laboral, educativa o de lleure com a les seves trobades i campaments d’estiu CampAICE.

Premi a Mitjans de Comunicació. Els mitjans de comunicació són una eina valuosa per estar connectats al món, així com per sensibilitzar i comunicar tota la societat sobre el nostre col·lectiu. Vam voler reconèixer la tasca de Diari de la DisCapacitat, per la seva sensibilitat cap a les persones amb diversitat funcional auditiva i aportant difusió de notícies sobre el món de l’Implant Coclear. Mostrant així la sensibilitat cap al col·lectiu de les persones implantades coclears que ja es troben a través de l’accessibilitat de la pàgina web. Agraïm també l’esforç a les xarxes socials per aconseguir la màxima difusió.

Premi al Voluntariat. Cada any la Federació AICE entrega el Premi al Voluntariat a un dels seus col·laboradors o col·laboradores, com a mostra d’agraïment a l’esforç desinteressat que efectuen tots, contribuint al funcionament i desenvolupament de l’entitat. En aquesta XXV Edició el Premi AICE va ser concedit a Jana Beneíto Molina, sòcia d’AICE i implantada coclear, pel seu compromís envers l’entitat donant visibilitat a l’implant coclear i mostrant al món que la sordesa no és cap impediment per complir fites. Jana ha representat la joventut d’AICE al Parlament Europeu i en xerrades internacionals defensant els seus drets.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content