Diumenge, 3 desembre 2023
- PUBLICITAT -spot_img
IniciMOBILITATEl Moviment CERMI denuncia que el servei de taxi adaptat a les...

El Moviment CERMI denuncia que el servei de taxi adaptat a les ciutats està molt desorganitzat i no compleix amb la normativa

Es posa de manifest durant la celebració de la Conferència de CERMI Territoris amb la participació dels 19 CERMIS Autonòmics

campanya 25N diba
servei taxi adaptat
El servei de taxi adaptat està molt desorgantizat // Foto: Pixabay

Durant la Conferència de CERMI Territoris, celebrada ahir de forma virtual, i en la que van participar els 19 CERMIS Autonòmics, es va coincidir en que el servei de taxi accessible, creats per afavorir la llibertat de circulació de les persones amb mobilitat reduïda, “és un sector molt desorganitzat” i hi han molts prestadors de serveis “que no compleixen amb la normativa correctament”.

Després d’una anàlisi breu de la normativa vigent de l’eurotaxi, es van exposar diferents dades d’estudis com, per exemple, l’Informe de l’estat del taxi adaptat a Madrid 2021 de la Fundació ONCE, que assenyala que “hi ha un buit legal quant a la instal·lació i inspecció de les adaptacions i equipaments específics”

Tot seguit, es van presentar propostes i accions de millora d’aquest servei de mobilitat accessible. Entre les formulades destaquen incloure adaptacions per a persones amb discapacitat sensorial o intel·lectual a tots els taxis i millorar la gestió municipal tant de les adaptacions com del servei prestat i revisió d’ordenances.

També, durant la reunió es va posar de manifest la necessitat d’oferir un servei centralitzat que faciliti localitzar un vehicle accessible (emissora estatal o per comunitats autònomes) i es va fer èmfasi en la necessitat de formació dels conductors per a la correcta instal·lació i col·locació dels sistemes de seguretat quan atenen persones amb discapacitat.

Campanya 25N Diputació de Barcelona

Així mateix, es va proposar modificar la normativa perquè les adaptacions siguin més clares i útils per a un major rang d’usuaris (reposacaps, respatller, etc.) i evitar la desaparició de llicències de taxi adaptat en canviar de vehicle amb incentius per a la reforma.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content