Dilluns, 24 juny 2024
IniciDESTACADESEl Ministeri de Treball no variarà el règim legal de les bonificacions...

El Ministeri de Treball no variarà el règim legal de les bonificacions en la contractació de persones amb discapacitat

La ministra Yolanda Díaz ho ha confirmat en el decurs d’una reunió mantinguda aquest matí amb responsables del CERMI

reunió per tractar les bonificacions en contractació de persones amb discapacitat
Un moment de la reunió mantinguda avui al Ministeri de Treball // Foto: CERMI

El sector de la discapacitat pot respirar amb tranquil·litat. El Ministeri de Treball i Economia Social (MITES) finalment mantindrà en tota la seva integritat el marc vigent de bonificacions en la contractació laboral de persones amb discapacitat.

Així ho ha reconegut aquest matí la ministra Yolanda Díaz en el decurs d’una reunió amb responsables del Comitè Espanyol de Representants de les Persones amb Discapacitat (CERMI), atenent d’aquesta manera les propostes realitzades des de la societat civil de la discapacitat tant a la fase d’audiència pública de l’Avantprojecte de Llei per la qual es regulen els incentius a la contractació laboral i altres mesures d’impuls i manteniment de l’ocupació estable i de qualitat, com a la d’interlocució directa mantinguda aquestes darreres setmanes.

En la trobada, també s’ha acordat que qualsevol decisió normativa futura sobre les polítiques d’inclusió laboral de persones amb discapacitat es durà a terme a partir de les conclusions i recomanacions de Llibre Blanc sobre Ocupació i Discapacitat, en fase d’elaboració en aquests moments, en què participa el moviment representatiu de la discapacitat, i sempre en diàleg i consultes amb els interlocutors socials i el sector social representatiu de la discapacitat.

A més, es promourà amb celeritat una solució normativa per restaurar l’assimilació legal entre situacions d’incapacitat laboral permanent de Seguretat Social i grau de discapacitat del 33 per 100, a efectes laborals, que va desaparèixer el 2018 a causa d’una sentència judicial que va advertir un defecte merament formal a la norma que la va aprovar el 2013. Recuperar aquesta mesura contribuirà de manera molt positiva a l’ocupació i la inserció laboral de persones treballadores amb discapacitat sobrevinguda.

PUBLICITAT

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content