Dilluns, 22 abril 2024
spot_img
IniciDISCAPACITATEl Grup TEB contribueix a generar llocs de treball per a persones...

El Grup TEB contribueix a generar llocs de treball per a persones amb discapacitat intel·lectual a través d’un projecte de Lectura Fàcil

Amb motiu del Dia Interncional del Treball, TEB presentarà l’Estatut de les persones treballadores en Lectura Fàcil, juntament amb CCOO, UGT i Dincat

projecte facilment lectura facil
Un jove llegint un text en lectura fàcil // Foto: Grup TEB

El Grup Cooperatiu TEB porta temps impulsant el projecte ‘Fàcilment’ que genera textos fàcils i comprensibles per a tothom a través de la lectura fàcil. Es tracta d’una eina que permet millorar les oportunitats de feina de les persones amb discapacitat intel·lectual i altres persones amb dificultats de comprensió lectora.

Amb motiu del Dia Internacional del Treball, el Grup Cooperatiu TEB reivindica especialment aquest mètode. “La lectura fàcil permet que es puguin entendre millor els documents laborals i també les ofertes laborals, i això incrementa directament les oportunitats de trobar feina”, explica Pepa Muñoz, directora del projecte FàcilMent.

Les 11 cooperatives i entitats de l’economia social que formen part del projecte fa mesos que treballen perquè la ciutadania amb dificultats lectores puguin entendre els seus drets i deures en el món laboral. Entre aquests documents hi ha l’Estatut de les persones treballadores, així com convenis col·lectius i textos de divulgació de riscos laborals.

Divulgació de documents laborals

El projecte i els principals documents laborals es presentaran el proper 3 de maig a les 12h al Convent dels Àngels (MACBA) de Barcelona, en un acte de divulgació sobre la Lectura Fàcil i la seva contribució a la inclusió laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual i altres persones amb dificultats de comprensió lectora.

La jornada, presentada pel periodista i editor del 324, Josep Maria Soro, comptarà amb la participació de diverses personalitats, entre les quals destaca el consellers d’Empresa i Treball de la Generalitat, Roger Torrent. També hi participaran validadors de Lectura Fàcil, representants de cooperatives del projecte FàcilMent, de Dincat Plena Inclusió i dels sindicats UGT i Comissions Obreres, que han participat en la revisió dels textos. Laia Soldevila, periodista del diari Crític, i Pere Rusiñol, de la revista Alternativas Económicas, moderaran les taules rodones.

La Lectura Fàcil genera ocupació

“Per comptar amb el segell de Lectura Fàcil, els textos han d’estar validats per persones amb discapacitat, que certifiquen que un text és fàcil i comprensible”, explica la directora de FàcilMent. És així com el projecte, a més de promoure un dret fonamental, contribueix a generar ocupació per a les persones amb discapacitat intel·lectual.

FàcilMent ha estat impulsat pel Grup Cooperatiu TEB juntament amb les cooperatives Abacus, L’Apòstrof, Institut Diversitas, Sepra, Suara, Alternativas Económicas, Crític, Sambucus i la Fundació Finances Ètiques. Juntes treballen per eliminar les barreres que impedeixen que les persones amb discapacitat i altres dificultats lectores accedeixin al treball, a la cultura i a la comunicació.

Secció patrocinada per 
Logo_DINCAT-INTEGRAT

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content