Dijous, 23 maig 2024
spot_img
IniciACCESSIBILITAT UNIVERSALTEB engega ‘FàcilMent’, el primer servei de comunicació clara i fàcil que...

TEB engega ‘FàcilMent’, el primer servei de comunicació clara i fàcil que genera ocupació a persones amb discapacitat intel·lectual

Persones del col·lectiu validen documents per certificar que un text és fàcil i comprensible

equip validadors servei FàcilMent
Equip de validadores del Servei FàcilMent // Foto: TEB Cooperativa

El Grup cooperatiu TEB ha impulsat FàcilMent, el primer servei de comunicació que promou l’accés a la informació dels col·lectius amb dificultats de comprensió lectora i facilita la seva participació en la comunitat.

Les persones amb discapacitat intel·lectual amb la seva feina validen documents per certificar que un text és fàcil i comprensible.

Com explica Pepa Muñoz, representant del Grup Cooperatiu TEB, l’objectiu d’aquesta iniciativa és “ajudar les empreses i administracions a comunicar-se de manera més clara i ser accessibles a persones amb discapacitat, gent gran i altres col·lectius amb dificultats de comprensió lectora”

Els protagonistes d’aquest servei són les persones amb discapacitat intel·lectual, que fan de validadores de documents escrits en lectura fàcil; gràcies a aquesta feina, poden accedir a un lloc de treball.

El Servei Integral FàcilMent vol ser una eina per desenvolupar l’accessibilitat cognitiva, una de les potes necessàries per al desplegament de la Llei d’Accessibilitat Universal.

Entendre el món que ens envolta és clau per afavorir la participació de tota la ciutadania en la vida política, econòmica, cultural i social.

El servei permetrà posar a l’abast de la ciutadania documents en lectura fàcil que fan referència als drets laborals i cooperatius, i guies que facilitin la inserció laboral, la comprensió de la banca ètica o que ofereixin eines a l’administració pública per comunicar-se millor amb la ciutadania. En l’àmbit de la cultura, s’adaptaran a lectura fàcil novetats editorials. Finalment, també es treballarà per apropar la informació d’actualitat a tothom a través d’un blog en lectura fàcil.

“Un repte tan important només es pot assolir amb cooperació i amb diversitat”, explica Pepa Muñoz. I continua: “Per això, a FàcilMent hi ha incloses un ampli ventall de cooperatives que treballen per transformar el seu entorn des d’àmbits diferents i compartint, això sí, els valors i principis de la participació, l’autogestió, el suport mutu i l’interès per la comunitat”.

Com ha explicat Muñoz, en el projecte participen cinc cooperatives més: Abacus, L’Apòstrof, Suara, Sepra i Xarxa Ambiental.

FàcilMent ha estat beneficiari dels ajuts Projectes Singulars per a la generació d’ocupació impulsats per la Direcció d’Economia Social i Solidària, el Tercer Sector i les Cooperatives, del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya.

També hi col·laboren mitjans de comunicació de l’economia social, com Crític i Alternatives Econòmiques, i altres iniciatives, com Sambucus o Fundació Finances Ètiques.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content