Dijous, 11 agost 2022
Dijous, 11 agost 2022
IniciEducació InclusivaEl Govern prorroga el monitoratge per l’alumnat amb necessitats educatives especials associades...

El Govern prorroga el monitoratge per l’alumnat amb necessitats educatives especials associades a l’autonomia i la conducta

Destina 15,6 milions d’euros per al curs 2021-2022

monitoratge necessitats educatives especials
Els alumnes amb necessitats educatives específiques especials tindran monitoratge // Foto: Arxiu

El Govern ha aprovat la pròrroga del contracte del servei de monitoratge per donar suport a l’alumnat amb necessitats educatives especials associades a l’autonomia i a la regulació de la conducta, escolaritzats en centres educatius dependents del Departament d’Educació, per al curs 2021-2022, per un import total de 15.666.009,73 euros. La figura del monitoratge dona suport a l’educació inclusiva i és una valuosa ajuda a l’aula per als docents per tal d’aconseguir l’èxit educatiu de tot l’alumnat del grup-classe.

Les funcions del monitoratge són, doncs, atendre l’alumnat que té necessitats educatives especials greus que requereixen un suport específic en relació amb els següents àmbits: la cura i higiene; mobilitat i desplaçaments; regulació de la conducta, i salut i seguretat. Aquesta atenció es realitza dins de l’aula, en altres espais del centre docent i en les sortides fora de l’escola. L’aplicació d’aquest suport ha de cercar la màxima participació de l’alumnat en les situacions educatives del centre i de l’aula i ha d’articular-se amb la resta de mesures i suports d’atenció a l’alumnat, d’acord amb el projecte educatiu del centre.

Les despeses d’aquesta convocatòria seran amb càrrec a pressupostos d’exercicis futurs del Departament d’Educació. Així doncs, l’any 2021 s’hi destinaran 6.048.409,96 euros i el 2022, 9.617.599,77.

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content