Dijous, 11 agost 2022
Dijous, 11 agost 2022
IniciDiscapacitatEl COCARMI aprova en assamblea la incorporació al Comitè de la Federació...

El COCARMI aprova en assamblea la incorporació al Comitè de la Federació Catalana d’Autisme i FEDER a Catalunya

Amb les dues altes, ja són 12 les federacions que formen part del Comitè Català de Representants de les Persones amb Discapacitat

assemblea extraordinaria cocarmi
L’assemblea extraordinària es va fer en format virtual // Foto: Cocarmi (twitter)

El Comitè Català de Representants de les Persones amb Discapacitat (COCARMI) compta des d’ahir amb dues noves federacions després que l’assemblea general extraordinària aprovés la incorporació de la Federació Catalana d’Autisme i la delegació catalana de la Federación Española de Enfermedades Raras (FEDER).

D’aquesta manera ja són 12 les federacions integrants del comitè i s’amplia l’abast de col·lectius representats directament per la nostra entitat “per aconseguir una societat més justa i participativa i que des de la política es posin en marxa iniciatives que millorin la nostra qualitat de vida”, segons va dir el president del comitè, Antonio Guillén, en donar la benvinguda a les noves entitats, tot i que “no som en un bon moment, amb retallades directes” i “molts serveis que no es poden cobrir”. En tot cas, amb més entitats “esperem tenir més força”, va dir.   

L’entrada d’aquestes noves federacions també significa l’entrada de dues realitats del món de la discapacitat que encara no estaven representades de forma directa i específica al COCARMI: la dels trastorns de l’espectre de l’autisme (TEA) i la de les malalties minoritàries i tota la seva vessant sanitària.

Marta Campo i Consol Ibáñez, en nom de la Federació Catalana d’Autisme, i Antonio Cabrera i Anna Ripoll, en nom de FEDER a Catalunya, van assistir com a convidats en la part final de l’assemblea per presentar les seves entitats. La Federació Catalana d’Autisme representa 26 entitats que representen 1.800 famílies i unes 5.400 persones. Quant a FEDER, que té  390 entitats a nivell estatal, representa a Catalunya a 66 associacions i a unes 9.000 persones associades.

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content