Dimarts, 20 febrer 2024
IniciDEPENDÈNCIAEl Govern espanyol ampliarà les patologies generadores de discapacitat en l’accés a...

El Govern espanyol ampliarà les patologies generadores de discapacitat en l’accés a la jubilació

Segons ha anunciat la ministra Elma Saiz en la seva compareixença a la Comissió de Treball, Inclusió, Seguretat Social i Migracions del Congrés dels Diputats

la ministra elma saiz ha anunciat l'ampliació de patologies generadores de discapacitat en l'accés a la jubilació
La ministra d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, Elma Saiz // Foto: Jorge Villa / Servimedia

La ministra d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, Elma Saiz, ha indicat aquest dimecres que s’ampliaran les patologies generadores de discapacitat pel que fa al tractament de la pensió de jubilació.

Així ho va posar en relleu Saiz en la seva compareixença a la Comissió de Treball, Inclusió, Seguretat Social i Migracions del Congrés dels Diputats, on va explicar les claus de la legislatura al seu Ministeri.

La ministra va ressaltar que anuncia la mesura després de reunir-se amb el Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (Cermi) i va detallar que es farà mitjançant l’aprovació d’una ordre ministerial.

Amb aquest text, Saiz va concretar que “s’aprovarà el procediment d’inclusió de noves patologies generadores de discapacitat en el seu àmbit d’aplicació, així com la possible actualització periòdica, i es pot establir un procediment abreujat per facilitar l’extensió del llistat de patologies a les malalties rares a mesura que vagin sorgint”.

Un altre dels col·lectius prioritaris per al Ministeri serà el dels joves, sobre els quals la titular de Seguretat Social va afirmar que ja s’han registrat més de 37.000 alumnes al nou sistema de cotització en pràctiques.

També va destacar que està a punt de culminar la tramitació administrativa la possibilitat de rescatar, a través d’un conveni especial, els períodes no cotitzats. Cosa que, segons Saiz, “no només serà possible per comptabilitzar com a cotitzats els anys de pràctiques realitzats abans que entrés en vigor la nova normativa, sinó també períodes de recerca”.

“La Seguretat Social és amb els més joves. Els donarem la protecció que necessiten quan estan estudiant. Perquè la importància de formar-se és una qüestió que ens preocupa i ocupa tothom. I com a societat tenim el deure incentivar i ajudar a la formació dels més joves. Hi descansa el futur del nostre potencial com a país”, va declarar Saiz.

En un altre ordre de coses, la ministra també va fer al·lusió a compromisos de l’acord de Govern com l’extensió de 16 a 20 setmanes el permís de maternitat i paternitat.

Igualment, ha assegurat que “avançarem en la implantació de permisos retribuïts amb l’objectiu de remunerar almenys quatre setmanes per fill del recentment creat permís parental de cures, a partir de l’agost del 2024”.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

SERVIMEDIA
SERVIMEDIA
© SERVIMEDIA. Aquesta informació és propietat de Servimedia. Només pot ser difosa pels clients d'aquesta agència de notícies citant Servimedia com a autor o font. Tots els drets reservats. Queda prohibida la distribució i la comunicació pública per tercers mitjançant qualsevol via o suport.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content