Dimarts, 20 febrer 2024
IniciDISCAPACITATEl grup PSC-Units registra al Parlament una proposició de llei per canviar...

El grup PSC-Units registra al Parlament una proposició de llei per canviar la definició de discapacitat intel·lectual

Considera que l’actual definició recollida a la llei i el decret d'Accessibilitat és pejorativa

El grup parlamentari Socialistes-Units per Avançar va registrar la setmana passada al Parlament de Catalunya una proposició de llei per canviar la definició que la llei i el decret d’Accessibilitat fan de la discapacitat intel·lectual.

Actualment la llei defineix la discapacitat intel·lectual “com un funcionament intel·lectual inferior a la de la mitjana de la població que pertorba l’aprenentatge, l’assoliment de l’adultesa i l’ajustament social”.

Des del grup parlamentari PSC-Units per Avançar consideren aquesta definició pejorativa i per això ha presentat una proposta que la vol canviar. Aquesta iniciativa compta amb el suport de Dincat, l’entitat que representa els interessos de les persones amb discapacitat intel·lectual a Catalunya. 

Així, la proposta presentada defineix la discapacitat intel·lectual com aquella que “es caracteritza per unes limitacions significatives tant en el funcionament intel·lectual com en la conducta que s’expressa en habilitats adaptatives conceptuals, socials i pràctiques”, tal com recull el marc normatiu internacional. 

Aquesta proposició de llei vol significar un pas més per al reconeixement de les 80.000 persones amb discapacitat intel·lectual que hi han a Catalunya, seguint la línia de la recent reforma de l’article 49 de la Constitució espanyola que ha canviat el terme “disminuït” pel de “persona amb discapacitat”.

El grup parlamentari Socialistes-Units per Avançar espera ara el suport de la resta de forces polítiques del Parlament perquè aquesta iniciativa tiri endavant.

Secció patrocinada per
Logo_DINCAT-INTEGRAT

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content