Dilluns, 6 desembre 2021
IniciCovid-19El Govern aprova un pla de desconfinament gradual fins a tornar a...

El Govern aprova un pla de desconfinament gradual fins a tornar a una nova normalitat

govern pla desconfinament gradual nova normalitat
Infografia del pla presentat pel Govern de la Generalitat // Foto: gencat

El Pla estratègic de transició del Confinament, Desconfinament Gradual i Nova Normalitat, aprovat pel Govern en un Consell Executiu extraordinari celebrat dissabte i presentat pel president de la Generalitat, Quim Torra, contempla un desconfinament progressiu i gradual, que no posi en risc el sistema sanitari i protegeixi els ciutadans, i la tornada a una nova normalitat. 

Aquest Pla ha estat elaborat basant-se en l’informe del doctor Oriol Mitjà i un equip d’experts, i els departaments de Salut i Interior, i garanteix la coordinació de tots els departaments, i la col·laboració del món local, les diputacions i les entitats municipalistes en la presa de decisions per combatre la Covid-19.

fiare banca etica crowdfunding

El Pla aprovat contempla una sortida progressiva i revisable segons les condicions epidemiològiques, i tenint en compte que l’evolució de l’epidèmia pot ser bidireccional, ja que es pot haver de retrocedir entre les fases.

Així, preveu cinc fases pel que fa a l’àmbit comunitari del desconfinament. Un cop ja les persones sanes s’han incorporat als seus llocs de treball no essencials, el segon pas seria el desconfinament parcial controlat de sectors concrets, amb especial atenció als menors i als majors de 65 anys.

En tercer lloc, hi hauria l’ obertura progressiva de comerços no essencials, en funció de les seves característiques, seguit d’esdeveniments d’aforament reduït, menys de 30 persones, i l’obertura d’espais de restauració (cafeteries, bars i restaurants), que requerirà mesures especials condicionades a la pròpia activitat. Un quart pas seria l’obertura d’escoles i d’equipaments culturals/esportius per a ús individual. I el cinquè pas serà l’obertura d’esdeveniments de més de 30 persones, esdeveniments socials, culturals, esportius i musicals, però només un cop el risc sigui molt baix.

Font: gencat

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES