Diumenge, 19 maig 2024
spot_img
IniciDISCAPACITATEl sector de la discapacitat demana a les autoritats públiques especial cura...

El sector de la discapacitat demana a les autoritats públiques especial cura del col·lectiu en la crisi pel coronavirus

sector discapacitat autoritats públiques crisi coronavirus
Les persones amb discapacitat són un col·lectiu especialment vulnerable // Foto: Aspid Lleida

El Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI) ha demanat a les autoritats públiques, així com als professionals que atenen les persones amb discapacitat, que tinguin una especial cura d’aquest col·lectiu en totes aquelles mesures que s’estan prenent per intentar contenir la pandèmia del coronavirus.

“Som conscients que el nostre sistema sanitari està actualment desbordat i treballa molt per sobre de les seves possibilitats. Per això ens posem a la seva disposició a l’hora de gestionar aquesta crisi de salut pública i evitar que les persones amb discapacitat quedin desprotegides o sota una major exposició als efectes de la pandèmia”, exposa el president del comitè, Antonio Guillén

Així mateix, el comitè recorda que cal garantir l’aplicació de mesures d’accessibilitat, especialment pel que fa als continguts informatius de les autoritats públiques, per exemple, amb l’edició de materials en lectura fàcil i llenguatge entenedor, subtitulant vídeos així com garantint la interpretació en llengua de signes de les rodes de premsa emeses en directe. 

D’aquesta manera el COCARMI també se suma a les demandes fetes en el mateix sentit pel Comitè Estatal de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI), del qual forma part.

El màxim moviment de la discapacitat a nivell estatal ha exigit també a les Comunitats Autònomes en relació a la crisi per la pandèmia del coronavirus, que durant la clausura, tancament, suspensions de serveis, etc., es mantingui la financiació de l’Administració Pública.

En relació amb una possible prestació transitòria de Seguretat Social que es creï per als progenitors que hagin de romandre en domicili cuidant als seus fills perquè els seus col·legis o centres d’atenció social hagin tancat, s’incrementi un 25% si aquests tenen reconeguda discapacitat, pel major sobrecost que comporta l’atenció a les situacions discapacitat. Aquesta prestació s’hauria d’estendre, en el cas de persones amb discapacitat, als centres de serveis socials, ja que moltes persones del col·lectiu reben assistència en aquesta tipologia de recursos.

D’altra banda, en l’àmbit de la inclusió laboral i respecte dels centres especials d’ocupació d’iniciativa social que es vegin tancats o en cessament d’activitat obligada, el CERMI planteja que s’elevi transitòriament la subvenció del Salari Mínim Interprofessional per cada treballador amb discapacitat d’especials dificultats d’inserció al 65%.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content