Diumenge, 26 març 2023
Diumenge, 26 març 2023
IniciDependènciaEl Govern aprova la memòria preliminar de l’Avantprojecte de llei de l’Agència...

El Govern aprova la memòria preliminar de l’Avantprojecte de llei de l’Agència d’Atenció Integrada Social i Sanitària

Suposa un pas més cap a la creació d’un nou model integral d’atenció sociosanitària centrada en les persones

violant cervera avantprojecte llei agencia atencio integrada social i sanitaria
La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, durant una compareixença // Foto: gencat

El Govern ha aprovat la memòria preliminar de l’Avantprojecte de llei de l’Agència d’Atenció Integrada Social i Sanitària. Amb aquest vistiplau de l’Executiu, les conselleries de Drets Socials i de Salut fan un pas més per a la creació d’aquest òrgan, que ha de garantir l’atenció integrada a les persones grans, amb discapacitat, amb malaltia mental i, en general, a totes les persones amb necessitats complexes. 

anunci guies d'arrel

Amb la integració social i sanitària es persegueix un dels objectius prioritaris de la legislatura: la creació d’un sistema que faciliti l’atenció centrada en la persona. Aquest nou model ha d’aportar una millor resposta a les necessitats dels col·lectius més vulnerables pel que fa a la salut i al benestar.  

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

La memòria preliminar recull com la pandèmia ha posat de manifest més que mai la necessitat d’adaptar i transformar el sistema de serveis socials i el sistema sanitari a la realitat demogràfica actual i a les necessitats de la ciutadania. En aquest sentit, l’agència haurà de promoure la qualitat de vida, l’apoderament i l’autonomia personal. Per fer-ho, es fixa com a objectius millorar l’experiència dels professionals, així com de les persones ateses i les seves famílies, vetllant perquè puguin desenvolupar el seu projecte vital en l’entorn familiar i comunitari.

 D’altra banda, amb la regulació de l’Agència es preveu també millorar l’eficiència i la sostenibilitat del sistema sanitari i de serveis socials, mitjançant l’adequació en el cost de l’atenció i garantint la qualitat, l’accessibilitat i l’equitat.

Els departaments de Drets Socials i de Salut tenen previst impulsar properament una consulta pública oberta al conjunt de la ciutadania i organitzacions. Amb aquesta iniciativa el Govern vol copsar i incorporar el parer dels ens locals, associacions representatives, proveïdors i entitats prestadores dels sistemes de serveis socials i de salut i professionals amb competències relacionades amb atenció integrada.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content