Dilluns, 5 juny 2023
Dilluns, 5 juny 2023
IniciDiscapacitatLa Generalitat anuncia la creació de l’Agència Integrada Social i Sanitària per...

La Generalitat anuncia la creació de l’Agència Integrada Social i Sanitària per enfortir l’autonomia personal

Durant la compareixença de la consellera Violant Cervera a l’última Comissió de Drets Socials al Parlament

violant cervera anunciant nou model atencio persones amb discapacitat
La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, durant la compareixença // Foto: gencat

El Departament de Drets Socials vol reforçar el model d’atenció centrat en la persona, que es fonamenta en una atenció personalitzada a través d’un professional social de referència, de l’atenció domiciliària, la flexibilització dels serveis i la implementació d’un nou model d’atenció residencial.

Durant l’última Comissió de Drets Socials al Parlament, celebrada el 2 de juliol, la consellera Violant Cervera va anunciar que el Departament de Drets Socials i el de Salut crearan l’Agència Integrada Social i Sanitària amb la participació del món local. Aquesta eina gestora ha de garantir:

anunci guies d'arrel
  • Una atenció integrada que permeti seguir tot el cicle vital de la persona, desenvolupar el seu projecte de vida i millorar l’experiència en l’atenció de les persones amb necessitats complexes.
  • Realitzar una planificació conjunta i disposar d’un pressupost unificat per tal d’alinear les estratègies i els serveis sanitaris i socials.
  • Superar la fragmentació dels processos d’atenció i facilitar la transició entre serveis.
  • Optimitzar recursos i generar sinergies.
  • Facilitar la compartició d’instruments entre els professionals, com els sistemes d’informació o els protocols conjunts.

Així mateix, Violant Cervera va exposar que el Pla de Rescat Social, inclòs en l’Acord de Govern, per fer front a les derivades de la pandèmia i iniciar la recuperació, destinarà recursos a la reducció de les llistes d’espera dels programes d’atenció a la dependència.

Nou Pacte Nacional per l’Habitatge

Durant la seva intervenció, la consellera va avançar que el pressupost per a polítiques d’habitatge –incorporades al Departament aquesta legislatura- creixerà fins als 1.000 milions d’euros, s’aprovarà el Pla Territorial Sectorial d’Habitatge i s’impulsarà un nou Pacte Nacional per l’Habitatge per consolidar-lo com un dret subjectiu.

Per a fer-ho, s’articularan mesures d’ampliació del parc d’habitatge de lloguer social i lloguer assequible, amb un mínim de 5.000 habitatges; es reforçaran els ajuts per a evitar la pèrdua de l’habitatge; es potenciarà la prevenció per a evitar el risc de desnonament; s’apostarà per eines de mediació per a reduir-los; i s’actuarà contra el sensellarisme i el despoblament rural.

Lluita contra la pobresa

En relació amb l’abordatge de la pobresa i el suport a les persones amb risc d’exclusió social, els esforços del Departament pivotaran en polítiques per cobrir les necessitats materials i la situació de vulnerabilitat de la ciutadania, a través de prestacions com la Renda Garantida, prestacions de necessitats bàsiques o prestacions per a joves tutelats i extutelats, entre d’altres.

La Conselleria destinarà 150 milions a les prestacions incloses en la llei 13/2006 i augmentarà fins a 430 milions d’euros la partida destinada a la Renda Garantida de Ciutadania, que arriba a 160.000 beneficiaris. A més, es millorarà la cobertura de les necessitats bàsiques de totes les persones que viuen a Catalunya, amb independència de la situació administrativa i es garantirà l’accés als subministraments bàsics de la llar a les persones i famílies en situació d’exclusió social.

En aquest àmbit, es desplegarà l’Estratègia Catalana del Sensellarisme, per millorar l’atenció a les persones sense llar i aportar solucions residencials.

Protegir la infància

Pel que fa a les polítiques d’infància, adolescència i joventut, el Departament treballa per desenvolupar el Pla de Millora del Sistema d’Atenció a la Infància, l’Adolescència i les seves Famílies a Catalunya, com una peça fonamental del nou Pla Integral d’Infància i Adolescència.

L’objectiu és promoure els drets de la infància, garantir-ne el compliment i reconèixer als infants com a ciutadans, subjectes de drets i amb capacitat i espais per exercir-los i defensar-los. Aquest Pla Integral estarà connectat amb el Pla Nacional de Joventut, tot recuperant l’esperit del Pacte per a la Infància.

D’altra banda, es treballa per culminar el Pacte Nacional pels Drets de les Persones amb Discapacitat.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content