Diumenge, 5 desembre 2021
IniciDependènciaEl Dia Internacional de les Persones Cuidadores posa en primer pla les...

El Dia Internacional de les Persones Cuidadores posa en primer pla les persones que cuiden d’altres persones

Se celebra cada 5 de novembre des de l’any 2014

diputació grups suport emocional persones cuidadores
Avui es posa de relleu la importància d’aquesta figura // Foto: Diputació de Barcelona

Cada 5 de novembre es commemora el Dia Internacional de les Persones Cuidadores. Aquest dia serveix per reconèixer aquelles persones, que ja sigui de manera professional o com a suport familiar, es dediquen a tenir cura de persones en situació de dependència personal (per motius d’edat, malaltia o situació de discapacitat).

Aquesta efemèride es va crear l’any 2014, per reconèixer la tasca exercida per cuidadors professionals i familiars que donen el millor de si mateixes en l’atenció i cura de persones per millorar la qualitat de vida, ja sigui per malaltia, discapacitat o per edats avançades.

fiare banca etica crowdfunding

Les persones cuidadores

Una persona cuidadora és aquella que brinda el suport requerit per tenir cura d’una altra persona que es troba en situació de dependència, ja sigui de manera transitòria o definitiva, per satisfer les necessitats bàsiques i contribuir a la millora de la seva qualitat de vida.

Es destaquen les modalitats de cuidador professional i cuidador familiar:

El cuidador professional o formal és aquella persona que brinda un servei d’atenció i assistència domiciliària remunerat, que involucra tasques domèstiques i d’auxiliar d’infermeria. Aplica coneixements teòrics i pràctics per al suport i acompanyament a la rutina diària, així com l’atenció de les demandes i requeriments de la persona que té cura.

En canvi, el cuidador familiar l’exerceix un membre del grup familiar, un amic o un conegut de la persona a cuidar. No té una capacitació formal, no percep cap remuneració i no té un horari definit per exercir les feines de cura.

Tradicionalment la família ha exercit un rol rellevant per tenir cura d’algun membre del grup familiar. En alguns països, com Espanya, s’estima que el 85% dels cuidadors familiars que es dediquen de manera exclusiva a tenir cura d’un ésser estimat són dones.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES