Diumenge, 2 abril 2023
Diumenge, 2 abril 2023
IniciDiscapacitatDown Espanya recomana la vacuna de la grip estacional i la 3a...

Down Espanya recomana la vacuna de la grip estacional i la 3a dosi contra la Covid als majors de 40 anys

Davant l’especial vulnerabilitat de les persones amb síndrome de Down

certificat vacunacio persones amb discapacitat
Aquest any coincideixen la vacuna antigripal i la de la Covid-19 // Foto: Pixabay

El Comitè Mèdic Assessor de Down España ha aconsellat la vacuna antigripal per a les persones amb síndrome de Down i el seu entorn més proper, així com la tercera dosis de la vacuna contra la COVID-19 per a les persones amb síndrome de Down més grans de 40 anys.

campanya atenció sanitaria

Davant la nova temporada de grip estacional, des de l’entitat han recordat la vulnerabilitat de les persones amb síndrome de Down a la malaltia i a les seves possibles complicacions derivades de la disfuncionalitat de la seva resposta immune. A més, les possibles infeccions respiratòries que poden provocar la grip, principalment per pneumococs, eleven l’alerta aquest any al coincidir per segon any amb la pandèmia de COVID-19.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

La tercera dosi de la vacuna

Per un altre costat, des de Down España recorden que les persones amb síndrome de Down més grans de 40 anys han de rebre una tercera dosis de la vacuna contra la COVID-19, ja que formen part del grup 7 de risc. Ambdues vacunes (Grip i COVID-19), poden ser administrades alhora, ja que no hi ha cap contraindicació per a això.

A més d’aquestes recomanacions sobre la vacunació, des de l’entitat també recorden que s’han de seguir les recomanacions per a evitar contagis per COVID-19, especialment l’ús correcte de la mascareta (sobretot en espais tancats), la priorització dels espais oberts i la ventilació contínua dels espais tancats.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content