Dimecres, 19 gener 2022
IniciEl Defensor del Pueblo reclama que les VTC compleixin els mateixos criteris...
Array

El Defensor del Pueblo reclama que les VTC compleixin els mateixos criteris d’accessibilitat que el taxi

vtc accessibilitat taxi
Les VTC han de complir els mateixos criteris d’accessibilitat que els taxis // Foto: Pixabay

Ara que Pedro Sánchez ha estat investit president espanyol i que durant els propers dies es formarà un nou govern, és hora de reprendre alguns temes que havien quedat pendents. Un d’aquests temes és l’actuació del Defensor del Pueblo, que s’havia compromés a exigir que els Vehicles de Transport amb Conductor (VTC) compleixin els mateixos requisits d’accessibilitat per a les persones amb discapacitat que el taxi, tal i com ve reclamant el Comitè Espanyol de Representants de les Persones amb Discapacitat (Cermi).

Segons l’entitat, el 10% de la flota de VTC hauria de ser accessible per a les persones amb mobilitat reduïda, una mesura que comparteix el Defensor del Pueblo en funcions, Francisco Fernández Marugán.

A finals de desembre, el Defensor del Pueblo va rebre un escrit de la Secretaria d’Estat d’Infraestructures, Transport i Habitatge, on s’informava que s’havia représ l’expedient en aquest sentit “amb l’objectiu de reevaluar totes les possibles vies d’actuació que permetin el compliment buscat”.

Relata que si bé Secretaria d’Estat manté l’argumentació sobre “els obstacles competencials”, considera “adequat que s’adoptin mesures dirigides a garantir l’accessibilitat dels serveis d’arrendament de vehicles amb conductor”.

L’escrit afegeix que l’accessibilitat del taxi, com les de tots els transports, està regulada en l’article 8 de el Reial Decret 1544/2007, de 23 de novembre, pel qual es regulen les condicions bàsiques d’accessibilitat i no discriminació per a l’accés i utilització de les maneres de transport per a persones amb discapacitat, dictat en desplegament de la Llei 51/2003, de 2 de desembre, sobre igualtat d’oportunitats, no discriminació i accessibilitat universal de les persones amb discapacitat.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content