Dimarts, 26 gener 2021
Inici Discapacitat La Síndica de Barcelona denuncia que la ciutat no compleix ni de...

La Síndica de Barcelona denuncia que la ciutat no compleix ni de lluny amb el mínim legal del 5% de taxis adaptats

taxi adaptat
La Síndica ha denunciat la carència de taxis adaptats a la ciutat de Barcelona // Foto: Pixabay

La síndica de greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, ha anunciat que Barcelona no compleix amb el mínim legal establert del 5% de taxis adaptats a la ciutat. De fet, està molt lluny d’aquesta xifra i ni un 1% del total de la flota de llicències de taxi correspon a vehicles adaptats.

Aquesta afirmació s’ha produït arran de l’estudi del servei “Porta a Porta”, un Servei Públic de Transport que ofereix l’Ajuntament de Barcelona amb el suport de l’AMB i l’IMET,

D’aquesta manera, la ciutat incompleix el que estableix l’article 8 del Reial Decret 1544/2007 que obliga, un cop sobrepassat els 10 anys de la seva publicació, a que els Ajuntaments adoptin mesures per fomentar que, com a mínim, un 5% del total de les llicències de taxi corresponguin a vehicles adaptats.

ARC Soluciones publi

Actualment, segons dades facilitades durant el mes de setembre de 2018 per l’Institut Municipal de les Persones amb Discapacitat (IMPD), l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) només disposava de 91 taxis amb vehicles adaptats d’un total de 10.521 llicències, xifra que representa el 0,86% de la flota, molt lluny del percentatge mínim legalment establert.

Tot i que al 2018 l’Institut Metropolità del Taxi (IMET) va modificar l’article 27 del Reglament del taxi per tal d’esperonar als taxistes a l’adquisició de vehicles adaptats, “resta molt marge per assolir el mínim regulat”, ha manifestat la síndica.

Des d’aquesta sindicatura s’ha convidat a tots els ens implicats a cercar mesures urgents, més enllà dels incentius, per acomplir amb el percentatge mínim legalment estipulat.

Oferta Any Nou!!! Subscriu-te a la nostra Newsletter

AMB UN 25% DE descompte fins el 31 de gener

Aprofita aquesta oportunitat per rebre cada dia al teu correu tota l'actualitat sobre el món de la discapacitat a Catalunya. PER NOMÉS 11,99 € L'ANY.

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-

ÚLTIMES NOTÍCIES