La XIB celebra 5 anys amb més de 3.000 contractacions laborals de persones amb discapacitat a Barcelona

Al llarg d’aquest període a atès a més de 8.000 persones

xib contractacions laborals persones discapacitat barcelona
La xarxa XIB ha anat creixent al llarg d’aquests anys // Foto: Ajuntament de Barcelona

La Xarxa per a la Inclusió Laboral de Barcelona (XIB) va celebrar el passat mes de desembre el seu cinquè aniversari. La XIB va néixer el 2014 amb l’objectiu de fomentar la contractació de persones amb discapacitat a partir de la col·laboració entre el tercer sector i l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD).

Al llarg d’aquest període a atès més de 8.000 persones i ha superat les 3.000 persones contractades. El seu creixement ha estat progressiu, vivint el seu moment més àlgid el 2018, quan va atendre més de 1.700 persones i va contactar amb més de 2.000 empreses per impulsar la contractació de més de 700 persones.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Però el creixement de la XIB també s’ha incrementat quant a nombre d’entitats participants. A l’Associació Catalana per a la Promoció de les Persones Sordes, l’Associació Catalana d’Integració i Desenvolupament Humà, la Fundació Aura, la Fundació Catalana Síndrome de Down, la Fundació ECOM, la Fundació Els Tres Turons i la Fundació Joia, s’hi han sumat la Fundació Esclerosi Múltiple, l’Associació per a la Rehabilitació de les Persones amb Problemes de Salut Mental i el Centre d’Higiene Mental Les Corts.

El 2019 també va portar la creació del projecte Inclou Futur, un dispositiu de gestió integral per per a la inclusió laboral de les persones amb discapacitat, que ofereix sensibilització, assessorament i acompanyament al teixit empresarial de petites i mitjanes empreses de la ciutat. A més a més, la XIB ha avançat en la reducció de desigualtats per raó de gènere i ha augmentat la seva presència a nivell nacional i internacional.

BANER_300X250

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*