Dimarts, 20 febrer 2024
IniciDESTACADESEl Consell de la UE i el Parlament Europeu donen llum verda...

El Consell de la UE i el Parlament Europeu donen llum verda a la targeta europea de discapacitat

També dona llum verda a una targeta europea d’estacionament per a persones amb discapcitat

targeta europea de discapacitat
Recreació de la targeta europea de discapacitat // Foto: UE

La presidència del Consell de la Unió Europea va arribar aquest dijous a un acord amb els negociadors del Parlament Europeu sobre la directiva per on s’estableix la targeta europea de discapacitat i la targeta europea d’estacionament per a persones amb discapacitat.

Segons ha informat el Consell de la UE, ara presidit per Bèlgica, les autoritats dels estats membres seran les responsables d’expedir les targetes europees de discapacitat físiques i digitals, en un format accessible. Les targetes seran reconegudes a tota la UE com a prova de discapacitat o de dret a serveis específics basats en una discapacitat.

L’acord aconseguit en un temps rècord per la presidència belga del Consell de la UE “marca un pas transformador cap a una societat més accessible i equitativa”, va assenyalar l’organisme en un comunicat. “Reafirma el compromís de la UE de fomentar la inclusió de tots els ciutadans dins de la nostra diversa Unió”, va recalcar.

El text acordat provisionalment manté i reforça l’objectiu de la directiva, que és garantir la igualtat d’accés a condicions especials o tracte preferencial proporcionat a les persones amb discapacitat durant estades curtes a tota la UE, com ara tarifes d’entrada reduïdes o nul·les, accés prioritari , assistència i places d’aparcament reservades.

Més avantatges

Així mateix, es recull que els estats membres estendran l’ús de la targeta europea de discapacitat per períodes superiors a una estada curta en el context dels programes de mobilitat de la UE, i també podran optar a fer-ho en altres casos.

La Targeta Europea de Discapacitat s’ha d’expedir i renovar de manera gratuïta, excepte en cas de pèrdua o dany. Els estats membres poden optar per cobrar una taxa relacionada amb els costos administratius de l’emissió o la renovació de la Targeta Europea d’Aparcament.

La lletra A es pot afegir a la Targeta Europea de Discapacitat per a persones amb discapacitat amb més necessitat de suport, o que tinguin dret a rebre l’ajuda d’un assistent personal. Totes dues targetes contindran un codi QR per evitar fraus.

A més, un lloc web de la UE, disponible a tots els idiomes i en formats accessibles, proporcionarà informació pertinent sobre les dues targetes. Els Estats membres també han de proporcionar informació sobre les targetes al públic en formats accessibles.

El format digital de la Targeta Europea d’Aparcament per a persones amb discapacitat continuarà sent opcional pels Estats membres.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

SERVIMEDIA
SERVIMEDIA
© SERVIMEDIA. Aquesta informació és propietat de Servimedia. Només pot ser difosa pels clients d'aquesta agència de notícies citant Servimedia com a autor o font. Tots els drets reservats. Queda prohibida la distribució i la comunicació pública per tercers mitjançant qualsevol via o suport.

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content