Dimarts, 20 febrer 2024
IniciENTITATSLa Fundació Orange ofereix cursos de formació gratuïts sobre TEA per a...

La Fundació Orange ofereix cursos de formació gratuïts sobre TEA per a famílies i docents

A través del seu Orange Digital Center, permeten conèixer de prop aquest trastorn neurològic

cursos gratuïts TEA de la Fundació Orange
Una dona estudiant un curs online // Foto: Fundació Orange

En un món cada vegada més digitalitzat, on les pantalles són omnipresents, sorgeix la preocupació per la sobreexposició i els seus possibles efectes, especialment en nens i nenes amb autisme. La guia “Pautes d’Orientació per a Cuidadors de Nens amb Indicadors de TEA” ofereix estratègies per fomentar interaccions directes i regular els processos emocionals i de son en els més petits.

Aprofundint en el coneixement del Trastorn de l’Espectre Autista (TEA), el curs “Cognició Social i Teoria de la Ment” proporciona eines per donar suport al desenvolupament socioemocional de les persones amb autisme.

Per a l’àmbit educatiu, es ofereixen recursos vitals. La formació “Innovacions en la Detecció i Atenció Primerenca de l’Autisme” destaca la importància de la detecció precoç i la intervenció primerenca en el pronòstic de qui viuen amb TEA. Mentrestant, “Creació de Material Didàctic per a la Llar” brinda eines a docents per dissenyar lliçons centrades en l’entorn familiar.

La personalització de l’aprenentatge és clau. Els cursos “Competència Digital Docent i Personalització de l’Aprenentatge” i “Recursos Digitals Innovadors per a l’Autisme” presenten eines dinàmiques i efectives per adaptar l’ensenyament a les necessitats individuals dels estudiants amb autismo.

En l’àmbit de les matèries bàsiques, el curs “Recursos TIC per a Llengua i Matemàtiques i Realitat Augmentada a l’Aula” ofereix una llista d’aplicacions i recursos digitals per ensenyar aquestes matèries de manera inclusiva.

Per a aquells interessats en la creació d’aules virtuals inclusives, el curs “Tecnologia i Autisme: Com Crear la Teva Aula Virtual” proporciona orientació metodològica sobre la planificació i execució de classes virtuals adaptades a les necessitats de l’alumnat amb TEA.

Daniel Morales, director de la Fundació Orange, destaca que cada curs està dissenyat per experts en autisme, proporcionant informació actualitzada i basada en evidència. En participar en aquests cursos, es contribueix a crear una comunitat més inclusiva i comprensiva per a les persones amb TEA i les seves famílies.

Tots aquests recursos i més estan disponibles a la plataforma de cursos gratuïts Orange Digital Center, oferint oportunitats de formació per donar suport a la comunitat educativa en la seva tasca amb persones amb autisme.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content