Dijous, 25 abril 2024
spot_img
IniciINCLUSIÓ LABORALEl Cermi demana que no rebin ajudes les empreses que incompleixen la...

El Cermi demana que no rebin ajudes les empreses que incompleixen la reserva d’ocupació per a persones amb discapacitat 

Vol que el Govern impulsi una reforma de la Llei General de Subvencions

cermi ajudes a empreses reserva ocupació 2%
Una dona amb discapacitat treballant a una empresa // Foto: Servimedia

El Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (Cermi) va reclamar aquest dijous a les Corts Generals de l’Estat que impulsin una reforma de la Llei General de Subvencions perquè no es concedeixin ajuts a les empreses que no respecten la quota mínima legal de reserva de llocs de treball per a persones amb discapacitat, fixada al 2%.

Aquesta entitat va justificar la seva petició argumentant que “des dels poders públics no es pot afavorir els que incompleixen obligacions generals dirigides a afavorir grups en situació de protecció reforçada”.

En la petició, que ha estat remesa a tots els grups parlamentaris del Congrés dels Diputats i del Senat, el Cermi subratlla que “l’obtenció de qualsevol ajuda pública hauria d’estar condicionada a fer que l’empresa acrediti el compliment de l’obligació de reserva d’ocupació en els termes recollits a la Llei General dels Drets de les Persones amb Discapacitat i de la seva Inclusió Social”.

També proposa que “haver sancionat en seu administrativa per infraccions en matèria d’igualtat d’oportunitats, no discriminació i accessibilitat de les persones amb discapacitat” sigui una qüestió invalidant per rebre ajuts de les administracions públiques.

De la mateixa manera, el Cermi suggereix que s’incorpori com a motiu d’exclusió a l’hora de rebre subvencions “haver estat sancionats en seu administrativa per infraccions laborals molt greus en supòsits d’actes contra la intimitat i la dignitat, la discriminació i l’assetjament”, establertes com tals a la Llei d’Infraccions i Sancions en Ordre Social.

Segons el parer de l’entitat, “seria una burla a les lleis que subjectes, persones físiques o jurídiques, que han estat condemnats a l’ordre penal o sancionats en via administrativa per tan greus conductes, obtinguin beneficis o subvencions com ‘premi’ al seu comportament , censurat, però, per les normes penals o d’altres ordres”.

Finalment, el Cermi va recordar que a la Llei Reguladors del Dret d’Associació “s’ha exclòs de qualsevol subvenció o ajuda” a aquelles entitats que “promoguin l’odi o la violència, basant-se en la sanció penal d’aquestes conductes”.

Secció patrocinada per
FECETC color logo

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

SERVIMEDIA
SERVIMEDIA
© SERVIMEDIA. Aquesta informació és propietat de Servimedia. Només pot ser difosa pels clients d'aquesta agència de notícies citant Servimedia com a autor o font. Tots els drets reservats. Queda prohibida la distribució i la comunicació pública per tercers mitjançant qualsevol via o suport.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content