Diumenge, 17 octubre 2021
HomeResponsabilitat SocialEl Centre de Noves Oportunitats de Lleida rep 9 mil euros de...

El Centre de Noves Oportunitats de Lleida rep 9 mil euros de CaixaBank a través de la Fundació “la Caixa”

Per impulsar un projecte que té com a objectiu la formació i/o inserció dels joves i en que participa la Fundació Ilersis

centre noves oportunitats lleida formació
L’aportació econòmica servirà per comprar 19 portàtils per millorar la formació // Foto: Noves Oportunitats de Lleida

El Centre de Noves Oportunitats de Lleida (CNO) ha rebut una aportació econòmica de 9.000 euros corresponents a una col·laboració de CaixaBank a través de la Fundació “la Caixa”, un ajut que es destinarà a la compra de 19 portàtils que serviran per desenvolupar el nou curs i millorar les competències professionals.

Cal recordar que el Centre de Noves Oportunitats de Lleida és un dels vuit centres a Catalunya que formen part del projecte Noves Oportunitats, que té com a objectiu el retorn dels joves a la formació professionalitzada en competències i l’acompanyament a la formació reglada, com també l’acompanyament al món laboral. 

La seva activitat s’aglutina a través de centres pertanyents a set comarques lleidatanes. Es va crear a partir de la unió de 6 entitats socials -entre elles la Fundació Privada Ilersis– i 4 centres formadors de la província.

El passat mes d’abril s’havien atès 426 joves. D’aquests, 339 es trobaven en procés d’execució, per tant, realitzant alguna formació tecnicoprofessional o preparant proves per a un retorn al sistema educatiu, mentre que 52 joves es trobaven en procés d’orientació perquè s’havien incorporat al programa durant l’últim període.

De cara al proper curs 2021-2022 s’espera formar, orientar i tutoritzar a més de 500 joves en diferents accions formatives. L’oferta formativa ofereix Pfi, Certificats de Professionalitat i accessos a cicles formatius, entre d’altres, dins la família professional de transports i manteniments de vehicles, edificació i obra civil, hoteleria i turisme, comerç i màrqueting.

Suport a més de 8.500 projectes socials

Fruit de la col·laboració entre la Fundació “la Caixa” i CaixaBank, el 2020, es va donar suport a més de 8.500 projectes de prop de 7.000 entitats socials de tot el país. Es tracta, majoritàriament, de projectes que aporten solucions en l’àmbit de la malaltia, la discapacitat, l’exclusió social, la pobresa infantil, els grans i l’envelliment. Des de l’inici de la crisi de la Covid-19, Fundació “la Caixa” ha col·laborat, a través de CaixaBank, amb 1.700 projectes relacionades amb el proveïment d’aliments, material sanitari i emergències per donar resposta a les persones vulnerables més afectades per la pandèmia.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES