Dissabte, 31 juliol 2021
spot_img
prevent_banner_aula2021_375x225
IniciInclusió LaboralEl BOE publica la Llei de Treball a Distància que recull totes...

El BOE publica la Llei de Treball a Distància que recull totes les demandes proposades pel sector de la discapacitat

El CERMI va presentar diverses esmenes de millora en el tràmit parlamentari

treball a distancia
El teletreball ha de garantir els drets de les persones amb discapacitat // Foto: Arxiu

Segons informa el Comitè Espanyol de Representants de les Persones amb Discapacitat (CERMI), el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) publica avui la Llei 10/2021, de 9 de juliol, de Treball a Distància, que recull totes les propostes de millora proposades pel propi CERMI en favor dels treballadors amb discapacitat.

Així, la Llei publicada avui i que entrarà en vigor demà, determina que “en el cas de persones amb discapacitat treballadores, l’empresa ha d’assegurar que aquests mitjans, equips i eines, inclosos els digitals, siguin universalment accessibles, per evitar qualsevol exclusió per aquesta causa”. En una altra disposició de la nova norma legal, es fa referència al fet que la “avaluació de riscos i la planificació de l’activitat preventiva de la feina a distància” tinguin en compte la “accessibilitat de l’entorn laboral efectiu”.

banner flyer interpersonas

Per la seva banda, l’article 22 de la Llei, dedicat a les mesures que poden adoptar les empreses per a la “vigilància i control per verificar el compliment per la persona treballadora de les seves obligacions i deures laborals” necessita que es tindran en compte les “circumstàncies personals, com la concurrència d’una discapacitat “.

Finalment, la Llei recull una nova disposició addicional plantejada pel CERMI per la qual “en el treball a distància, es considerarà com a domicili de referència (…) aquell que figuri com a tal en el contracte de treball i, si no, el domicili de l’empresa o de centre o lloc físic de treball “.

Secció patrocinada per

FECETC color logo

OFERTA 5è ANIVERSARI !!!

SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER DIÀRIA PER NOMÉS 7,99€ L'ANY

Necessitem la teva col·laboració per seguir fent un periodisme de qualitat que respecti i doni visibilitat a les persones amb diversitat funcional

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES