Dimecres, 29 juny 2022
Dimecres, 29 juny 2022
IniciEl 46% de les persones amb discapacitat intel·lectual no participen a les...
Array

El 46% de les persones amb discapacitat intel·lectual no participen a les organitzacions per manca d’accessibilitat

Plena Inclusión realitza una enquesta dins el seu programa ‘El poder de las Personas’

persones treballant en les organitzacions i entitats
L’accessibilitat és bàsica per la participació de les persones amb discapacitat intel·lectual // Foto: Plena Inclusión

Segons una enquesta realitzada per Plena Inclusión el 46% de les persones amb discapacitat intel·lectual no participen en organitzacions i entitats per manca d’accessibilitat.

L’enquesta s’ha realitzat sobre una base de 343 persones amb discapacitat intel·lectual, 123 professionals d’organitzacions, 72 familiars de persones amb discapacitat, 12 persones voluntàries, i altres 7 que no pertanyen a cap dels grups anteriors. Seguint amb la radiografia dels participants, 38 dels enquestats han estat persones amb grans necessitats de suport; una mica més de la meitat han estat dones; i l’edat ha estat molt repartida entre els 20 i els 59 anys.

banner newsletter oferta 50%

La gran majoria dels enquestats (257) han assegurat que hi ha formes de participar, donar idees i prendre decisions, mentre que 117 han contestat que sí que es pot participar però no prendre decisions. Finalment, 33 persones han explicat que ni donen idees ni prenen decisions.

A la pregunta de si participar és fàcil d’entendre, 372 persones han votat que és fàcil, 148 regular i 19 difícil. Quant a la qüestió de quan no participen per què és?, un 46% de les persones (248) han votat que quan no participen és perquè la participació és difícil d’entendre. Quasi l’altra meitat ha dit que és per altres raons com per exemple no tenir temps. Altres 45 persones han votat que si no participen és perquè no hi ha formes de participar.

Una altra de les opinions que volia obtenir l’enquesta era sobre quines son les necessitats perquè participar sigui més fàcil d’entendre. En aquest sentit, les respostes mes recurrents van ser: Convocatòries de les reunions en lectura fàcil; reunions amb un llenguatge més clar; i tenir en compte que algunes persones necessiten més temps per participar.

Plena Inclusión utilitzarà els resultats d’aquesta enquesta, que forma part del programa ‘El poder de las Personas’ per publicar una guia de consells perquè participar a les organitzacions i entitats sigui més fàcil d’entendre.

Diari de la DisCapacitat Oferta Newsletter 50% descompte

Ara per només 7,99 € durant el primer any rebràs al teu correu cada dia tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya. No deixis escapar aquesta oportunitat!!

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content