Diumenge, 19 maig 2024
spot_img
IniciDISCAPACITATEl sector de la discapacitat demana a les administracions locals que apostin...

El sector de la discapacitat demana a les administracions locals que apostin per una tecnologia accessible i assequible per a tothom

El COCARMI participarà a la prova pilot del projecte Territori Zero Bretxa Digital de l’Ajuntament de Barcelona

noves tecnologies accessibles persones amb discapacitat
Entre altres aspectes, les noves tecnologies afavoreixen la contractació de persones amb discapacitat // Foto: ACAPPS

El Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI), que participarà a partir del mes de setembre a la prova pilot d’Inclusió Digital Universal de l’Ajuntament de Barcelona Territori Zero Bretxa Digital, ha aprofitat la presentació d’aquest projecte per demanar als ajuntaments i entitats de caràcter local que impulsin i donin suport a projectes i iniciatives tecnològics que siguin accessibles i assequibles per a les persones amb discapacitat.

Aquesta iniciativa vol, d’una banda, facilitar la connexió i dispositius digitals a famílies en situació de vulnerabilitat; i d’una altra, impulsar activitats de capacitació de col·lectius específics, com el format per les persones amb discapacitat.

En aquest sentit, el secretari general del COCARMI, Enric Botí ha assenyalat que “són les administracions locals les més properes a la ciutadania en el seu dia a dia, aquelles amb què el contacte i la relació és més habitual, per això no poden donar l’esquena a un col·lectiu molt nombrós i creixent quan posen en marxa serveis i recursos tecnològics per a ús de la ciutadania”.

Les característiques i conclusions que s’extreguin d’aquesta iniciativa poden inspirar i servir d’exemple als municipis i entitats d’abast local i/o comarcal, sobretot tenint en compte que el 23 de juny entrà en vigor la normativa que obliga a totes les administracions públiques a fer accessibles a les persones amb discapacitat les seves aplicacions mòbils i pàgines web. 

Més enllà de l’obligació legal, el Comitè insta a les entitats locals a ser proactives i a creure en els avantatges, per a tota la societat, d’unes tecnologies a l’abast de tothom, sense barreres, dissenyades seguint els criteris de l’accessibilitat universal. “La tecnologia pot ser la nostra gran aliada com a via d’inclusió i participació social en igualtat de condicions que la resta de la societat i, en definitiva, contribuir a la millora de la qualitat de vida del col·lectiu i de tot el seu entorn”, continua Botí.

L’aposta per les noves tecnologies per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat ha de ser una màxima de les administracions públiques. Segons l’informe Tecnología y Discapacidad 2021 de la fundació Adecco, el 70% de les persones amb discapacitat assegura que les Noves Tecnologies han millorat la seva qualitat de vida global, facilitant la seva formació, accés a l’ocupació, oci o comunicació. Però gairebé la meitat dels enquestats troba barreres d’accés i un 29% troba complicat el seu ús per manca d’adaptacions a la seva discapacitat.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content