ECOM porta la reflexió sobre la Vida Independent a la 2ª edició de la Fira Discat

Uns 160 alumnes de 3er i 4art d’ESO veuran el documental ‘Vides Diverses’

fira de les capacitats
ECOM parlarà sobre vida independent a la Fira Discat // Foto: CatPress

ECOM, moviment associatiu de les persones amb discapacitat física portarà la reflexió sobre la Vida independent a l’institut Quercus de Sant Joan de Vilatorrada en el marc de la celebració de la segona edició de la Fira Discat que tindrà lloc el 30 de setembre a aquesta localitat.

Uns 160 alumnes de tercer i quart d’ESO (14-15 anys) podran veure el documental ‘Vides Diverses’, produït per ECOM, que relata a través de la veu de l’experiència de cinc persones amb discapacitat física i experiència en vida independent, els processos vitals que ens porten a preguntar-nos com ens veiem a nosaltres mateixos, com ens veuen els altres i com volem viure.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Aquest documental, emmarcat dins el projecte per la difusió de l’autonomia personal i l’autogovern i la campanya VIDA INDEPENDENT #feselpas, que ECOM impulsa des del 2014 amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, té un doble objectiu. Per un costat és ser una eina per a les persones amb discapacitat que han fet el pas i que volen ajudar, des del suport entre iguals, a altres persones que per diverses raons no s’han plantejat la possibilitat de decidir sobre la seva vida; d’altra banda, ‘Vides Diverses’ vol ser una eina de conscienciació per a diversos públics vers una mirada diferent de la discapacitat.

Després del passi del documental es durà a terme un debat que comptarà amb la presència i moderació de Maria José Moya, responsable de l’Àrea de Vida Independent d’ECOM, i

BANER_300X250

de Xavier Pujols, usuari del Servei d’Assistència Personal d’ECOM i un dels protagonistes del documental, a més de veí de la comarca del Bages.

La participació d’ECOM en la Fira Discat -ja hi va estar present a la primera edició- es completarà amb la participació de Montserrat García, responsable d’Accessibilitat de l’entitat, en la taula rodona “Taula d’experiències. Exemple de superació personal” que tindrà lloc a la Sala Cal Gallifa tractarà sobre conceptes com resiliència, suport entre iguals, valors de la diversitat i interdependència, i en la qual també participaran les entitats AMPANS, APSOCECAT i la Fundació Privada Àuria.

FECETC_Banner_fira si i millor

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*