Dimarts, 19 octubre 2021
IniciCovid-1920 centres residencials de persones amb discapacitat i 2 de salut mental...

20 centres residencials de persones amb discapacitat i 2 de salut mental presenten casos positius de covid-19

Hi ha 76 casos actius entre els residents i 69 entre els professionals

centres residencials persones amb discapacitat
La cinquena onada també està afectant als centres residencials de persones amb discapacitat // Foto: Arxiu

Un total de 20 centres residencials per a persones amb discapacitat i dos centres de salut mental presenten a dia d’avui casos positius de covid-19, segons ha informat el Departament de Drets Socials.

El total de centres residencials de serveis socials que tenen a dia d’avui algun cas actiu de covid-19 entre les persones residents és de 133. A més dels centres per a persones amb discapacitat i salut mental, estan afectats 101 centres de gent gran i 10 en altres recursos residencials, com centres d’infància, per a persones en risc d’exclusió i d’altres.

Hi ha 527 residents que són casos confirmats de covid (un 0,9% % del total). La gran majoria són asimptomàtiques o tenen símptomes lleus de coronavirus. 

Al llarg de la darrera setmana (de l’1 al 7 d’agost) hi ha hagut 51 defuncions de residents per covid19 i 79 ingressos hospitalaris.

Pel que fa als professionals, 437 han donat positiu (0,9%del total) els últims 14 dies, 4  estan ingressats a l’hospital i 1 és a la UCI.

Segons la tipologia del centre, a les residències de gent gran, hi ha 429  casos actius (0,9% dels residents) en 101 residències i 359 professionals afectats (1% del total).

Als centres per a persones amb discapacitat, hi ha 74 casos actius entre els residents (1,1% del total) en 20 residències i 62 professionals (0,8% respecte al total).

Als centres residencials de persones amb problemàtica social derivada de salut mental, hi ha 2 casos actius de residents (0,2% del total) en 2 residències i 7 professionals afectats (1,1%).

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES