Dijous, 16 setembre 2021
spot_img
IniciInclusió LaboralJornada sobre la gran oportunitat que representen els CET per a la...

Jornada sobre la gran oportunitat que representen els CET per a la inclusió laboral de les persones amb discapacitat

Organitzada pel CEDDD, se celebrarà en format online i gratis el pròxim 16 de setembre

cartell jornada ocupacio als cet organitzada pel ceddd
Cartell de la jornada sobre ocupació i discapacitat // Foto: CEDDD

El pròxim 16 de setembre a les 17h el Consell Espanyol per la Defensa de la Discapacitat i la Dependència (CEDDD) organitza en format online i gratuïtament la I Jornada del Consell Sectorial d’Ocupació, on diferents experts debatran sobre la situació laboral de les persones amb discapacitat i la gran oportunitat que ofereixen els Centres Especials de Treball (CET).

La jornada comptarà amb la participació de Ángel Luis González, director gerent de Almida i president de CONACEE; Beatriz Coleto, gerent de cultura i gestió de persones en Grupo ALARES i Almudena Fernández-Golfín, gerent de CONACEE.

banner flyer interpersonas

Un mercat laboral complicat

Segons l’Informe del Mercat de Treball de les Persones amb Discapacitat 2021 (dades 2020) del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE), el nombre de persones en edat laboral que tenen reconeguda algun tipus de discapacitat ha crescut, passant de 1.774.800 persones registrades al 2015 al 1.876.900 en l’any 2019.

El 2020 es van registrar al nostre país 15.943.061 contractes, és a dir, 6.569.160 contractes menys que en 2019. D’aquests, només 141.498 van ser per a persones amb discapacitat, un 30% menys dels que es van registrar l’any immediatament anterior.

La contractació per sexe entre les persones amb discapacitat reflecteix marcades diferències entre els dos sexes: el 61,56% representen els homes i el 38,44% a les dones.

Pel que fa a l’edat de les persones contractades, els majors de 45 anys representen el grup de major contractació en aquests últims dos anys. En els anteriors, el grup majoritari havien estat els d’edats compreses entre els 25 i 44 anys.

Aquest col·lectiu representa el 1,50% del total d’afiliats a la Seguretat Social, un percentatge que en l’exercici 2019 va ser de l’1,48%. És a dir, cada vegada va guanyant lleugerament més pes en l’afiliació i la seva representativitat és cada vegada més gran.

En aquest sentit l’ocupació protegida a través dels Centres Especials d’Ocupació s’erigeix ​​com la gran oportunitat cap a la inclusió per a les persones amb discapacitat.

Secció patrocinada per:

FECETC color logo
https://fecetc.org

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content