Diumenge, 19 maig 2024
spot_img
IniciDEPENDÈNCIADincat exigeix que l’Ingrés Mínim Vital no discrimini a les persones amb...

Dincat exigeix que l’Ingrés Mínim Vital no discrimini a les persones amb discapacitat intel·lectual

Demana que es modifiqui el redactat en la tramitació del projecte de llei

Carles-Campuzano
Carles Campuzano, director de Dincat // Foto: DINCAT

Dincat ha lamentat que l’Ingrés Mínim Vital (IMV) establert pel Govern de l’Estat no hagi tingut en compte les necessitats de les persones amb discapacitat intel·lectual, un dels col·lectius amb més risc de pobresa, tant pel que fa a les dificultats per accedir al mercat laboral, com pels elevats sobre costos que comporta la seva discapacitat.

Per aquest motiu, i donat que el tràmit d’aprovació del projecte de llei de l’Ingrés Mínim Vital permet modificacions, Dincat exigeix que, aquesta vegada, es reformuli tenint en compte les particularitats del col·lectiu. En aquest sentit, Carles Campuzano, director de Dincat, ha explicat que “esperem realment que es rectifiqui i es demostri que la Llei de l’Ingrés Mínim Vital és realment el que ha de ser: un mecanisme de protecció social inclusiu i, en cap cas, discriminatori”.

Tal com està plantejada actualment la prestació, per poder-la rebre és necessari sol·licitar-la com a unitat de convivència, una situació que en la majoria dels casos de persones amb discapacitat intel·lectual no es dona perquè es veuen obligades a romandre a casa dels seus familiars per falta d’ingressos. 

Per tant, i en aquest sentit, Dincat reclama que la nova llei reconegui les persones amb discapacitat intel·lectual com una ‘unitat de convivència especial’ independent del seu grup familiar per tal de garantir el seu dret a assolir una vida autosuficient.

D’altra banda, el col·lectiu reclama l’eliminació de l’article que impedeix a les persones adultes amb la capacitat modificada jurídicament, és a dir, que necessiten suport per a poder prendre decisions i requereixen d’un representant legal, sol·licitar la prestació.

Actualment, la regulació estableix que les persones titulars de la prestació l’han de sol·licitar per si mateixes. Aquest requisit exclou a moltes persones amb discapacitat intel·lectual que necessiten el suport d’un familiar o d’una Fundació Tutelar per a poder prendre decisions jurídiques i no conformen una unitat de convivència.

“Cal eliminar totes les barreres que dificulten a les persones amb discapacitat intel·lectual l’accés a una vida digne. Demanem als Grups Parlamentaris que reflexionin, ens escoltin i prenguin decisions que estiguin a l’altura”, reclama Campuzano.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content