24.9 C
Barcelona
Dijous. 2 juliol, 2020
Inici Tercer Sector La Confederació denuncia greuge comparatiu en el reconeixement als professionals dels serveis...

La Confederació denuncia greuge comparatiu en el reconeixement als professionals dels serveis socials

Celebra la compensació de 140M€ als professionals del sistema públic sanitari i residencial

persones en una reunió
Els professionals de serveis socials també han tingut un paper important durant la crisi // Foto: Salut Mental Catalunya

La Confederació ha mostrat la seva satisfacció per l’anunci fet ahir per la Generalitat de compensar amb 140 milions d’euros els professionals dels sistema públic de salut i residencial que han treballat durant la pandèmia de la Covid-19.

No obstant, ha denunciat un greuge comparatiu en relació a la resta de professionals del sector social que durant la crisi sanitària han estat també a primera línia, com ara els dels centres de protecció a la infància, llars de persones amb problemàtica de salut mental, pisos per a dones que han patit situacions de violència masclista, etcètera.

D’altra banda considera que més enllà d’aquest reconeixement puntual, cal impulsar amb caràcter d’urgència millores estructurals en el finançament dels serveis socials.

En aquest sentit, la Confederació ha exigit, un cop més, agilitzar la implementació del Pla de 12 mesures urgents per la reactivació econòmica del Tercer Sector Social de Catalunya #Covid-19”, on, en el seu punt 9è ja es demana el següent: “Executar un increment lineal del 9% de tarifes i mòduls dels serveis públics de la Cartera de Serveis Socials així com dels pressupostos vinculats als serveis d’atenció a les persones del conjunt de les administracions públiques, permetent així

una millora de les condicions laborals dels professionals i avançar cap a una equiparació salarial en relació a la funció pública (igual feina, igual salari)”.

Joan Segarra, president de La Confederació, manifesta que “ens sembla del tot injust un greuge comparatiu d’aquesta magnitud entre els professionals que treballen en serveis de la xarxa pública de salut i els que ho fan a la xarxa pública de serveis socials. Si així es concreta, celebrem que aquesta gratificació inclogui els centres residencials de gent gran i de discapacitat però, què passa amb la resta de serveis socials que han estat essencials durant la pandèmia? Estem parlant de recursos residencials de protecció a la infància, de persones amb problemàtica de salut mental, pisos tutelats per a dones que han patit violència masclista, persones amb addiccions, i un llarg etcètera. Les nostres entitats formen part de la xarxa de serveis socials d’atenció pública i per tant, és just i necessari reclamar aquest reconeixement pels nostres professionals que també han estat a primera línia de la pandèmia, al costat de les persones més vulnerables.”

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

NEWSLETTER

Subscriu-te al nostre butlletí per estar al dia de les últimes notícies, ofertes i anuncis exclusius.

Últimes notícies

El Grup Alba inicia un nou model dels serveis diürns als nous espais de Guissona, Agramunt i Verdú

El Grup Alba ha iniciat un canvi de rumb dels seus serveis diürns cap a un model...

Katherina Harder: “ El format online ens permet acompanyar persones grans a relacionar-se amb la tecnologia”

Katherina Harder és la directora artística i de programació de La GRAN pantalla, el Festival Internacional de...

Dincat reclama ser escoltat a l’hora de revisar el model d’autonomia i atenció a les persones

Al igual que fa uns dies vam publicar al Diari de la Discapacitat el malestar en el...

La nova Estratègia Europea de la Discapacitat tindrà en compte a les empreses inclusives

El Parlament Europeu va aprovar el passat 19 de juny una esmena de la Comissió d’Ocupació i...