25.6 C
Barcelona
Dijous. 2 juliol, 2020
Inici Inclusió La Comissió de Govern de la RGC fa una declaració conjunta sobre...

La Comissió de Govern de la RGC fa una declaració conjunta sobre l’Ingrés Mínim Vital

Demanen compatibilitat entre les dues prestacions

Govern anuncia reglament renda rgc principis 2020
Reunió de la Comissió de Govern de la RGC // Foto. gencat

La Comissió de Govern de la Renda Garantida de Ciutadania ha acordat la següent declaració conjunta sobre l’Ingrés Mínim Vital:

 • L’aprovació del nou Ingrés Mínim Vital és una bona notícia com ho és que es despleguin instruments en forma de prestació econòmica per fer front a les desigualtats i les altes taxes de pobresa que hi ha al conjunt de l’Estat i a Catalunya.
 • La possibilitat de tenir una renda estatal de terra social permet incrementar totes les eines d’inclusió social, d’erradicació de la pobresa i de promoció dels drets de ciutadania de Catalunya. Això es referma pel caràcter subsidiari de les prestacions autonòmiques, i la compatibilitat i complementarietat de la RGC sobre l’IMV.
 • No obstant, aquesta eina ha ser necessàriament una eina més dins de les xarxes de protecció social que es reconeix a l’Estatut d’Autonomia de Catalunya i ha de servir perquè la ciutadania de Catalunya tingui una major protecció i, sobretot, evitar dobles itineraris i finestretes d’accés.
 • Aquesta eina – necessària i imprescindible – ha d’incloure’s amb les definides per les lleis catalanes i al seu propi marc competencial perquè així ho determinen les seves competències i alhora la seva Llei de Serveis Socials i ha d’encaixar-se en les eines preexistents.
 • Demanem l’articulació de forma urgent dels convenis de gestió i interpretar el contingut en l’actual marc competencial per preservar no només el vigent estatus, sinó també, la coherència de gestió i eficàcia en l’erradicació de la pobresa:
  • Per garantir que la gestió s’atorga a qui ja gestiona prestacions no contributives.
  • Per garantir els drets dels beneficiaris i evitar la complexitat de la gestió dispersa, i fins i tot, la pèrdua sobtada de drets o incórrer en pagaments indeguts.
  • Per assegurar que es converteix en una eina més de la xarxa de protecció social de Catalunya i que s’articula en el marc de relació territorial existent.
  • Per garantir una resposta àgil, coordinada i eficaç, així com que es contempli mesures d’acompanyament al dret, per facilitar l’accés al dret al màxim a les persones mes vulnerables.

Valorem la gestió coordinada com a element important, positiu i eficaç per implementar una finestreta única, per facilitar la tramitació i gestió i, en general, afegir agilitat administrativa per a qui vulgui accedir al dret, prioritàriament les persones dels col·lectius més vulnerables.

Com a comissió de govern de la RGC volem recordar també que, conceptualment, l’IMV és una renda de garantia d’ingressos enlloc d’una renda d’activació, com és la RGC.

Cal que les polítiques apropin la gestió i tramitació a la ciutadania, per fer-se més útil i cal posar en pràctica la complementarietat i compatibilitat de la RGC i l’IMV, com eines positives per a aquest objectiu de la lluita contra la pobresa i l’exclusió social.

La comissió de Govern de la Renda Garantida de Ciutadania està formada per: Generalitat de Catalunya, UGT, CCOO, Foment del Treball, PIMEC, Taula Tercer Sector, Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya, Federació de Municipis de Catalunya de Municipis i Associació Catalana de Municipis.

Font: gencat

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

NEWSLETTER

Subscriu-te al nostre butlletí per estar al dia de les últimes notícies, ofertes i anuncis exclusius.

Últimes notícies

El Grup Alba inicia un nou model dels serveis diürns als nous espais de Guissona, Agramunt i Verdú

El Grup Alba ha iniciat un canvi de rumb dels seus serveis diürns cap a un model...

Katherina Harder: “ El format online ens permet acompanyar persones grans a relacionar-se amb la tecnologia”

Katherina Harder és la directora artística i de programació de La GRAN pantalla, el Festival Internacional de...

Dincat reclama ser escoltat a l’hora de revisar el model d’autonomia i atenció a les persones

Al igual que fa uns dies vam publicar al Diari de la Discapacitat el malestar en el...

La nova Estratègia Europea de la Discapacitat tindrà en compte a les empreses inclusives

El Parlament Europeu va aprovar el passat 19 de juny una esmena de la Comissió d’Ocupació i...