Dincat denuncia la discriminació laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual

La Federació demana que s’impulsin els Itineraris Formatius Específics

mercat laboral discapacitat intel·lectual
Només 2 de cada 10 persones amb discapacitat intel·lectual treballen // Foto: Imatge cedida per Ajuntament de Barcelona

Dincat Plena Inclusió, federació que vetlla per la defensa dels drets, la dignitat i la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual o del desenvolupament i les seves famílies a Catalunya, ha denunciat la triple discriminació que pateixen les persones amb discapacitat intel·lectual o del desenvolupament per accedir al mercat de treball.

En primer lloc una oferta formativa pre-laboral inadequada. Segons la Federació, els joves amb discapacitat intel·lectual compten amb una formació insuficient que els prepari per al món laboral, un cop acaben l’etapa post obligatòria. Per a aquells joves sense l’ESO, l’oferta formativa es concentra només entre els 16 i els 21 anys perquè els PFI (Programes de Formació i Inserció) tan sols es poden cursar durant aquest període. Només 3 de cada 10 persones amb discapacitat intel·lectual tenen estudis de secundària o PFIs.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

La segona discriminació que pateix aquest col·lectiu és que tenen greus dificultats per accedir al treball. Els Centres Especials de Treball i els programes de treball amb suport en l’empresa ordinària continuen afectats per les retallades dels últims anys en polítiques actives d’ocupació. Actualment només el 17% de les persones amb discapacitat intel·lectual, es a dir 2 de cada 10, treballa.

Per últim, a les dificultats de formació i d’accés al treball, se suma que les persones amb discapacitat intel·lectual tenen una oferta ocupacional pràcticament inexistent.

BANER_300X250

Davant d’aquesta situació Dincat va reclamar al Departament d’Ensenyament que acceleri el desplegament dels Itineraris Formatius Específics (IFE) per a alumnes amb necessitats educatives especials entre els 16 i els 21 anys. Aquests itineraris tenen una durada de 4 anys i inclouen continguts que permeten l’especialització, així com l’aprenentatge d’habilitats personals i socials necessàries per al seu desenvolupament.

La Federació també va demanar al Departament de Treball que es permeti fer contractacions noves en els Centres Especials de Treball i que es recuperin els recursos destinats a la inserció a l’empresa ordinària, d’abans de les retallades, perquè aquests són els 2 únics dispositius que asseguren l’accés al treball del col·lectiu. Dincat també va recordar que s’ha de garantir que les persones amb discapacitat intel·lectual, com qualsevol altre ciutadà, puguin reciclar-se i disposin d’una formació permanent, més enllà dels 21 anys, que les prepari millor per al món laboral.

FECETC_Banner_fira si i millor

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*