Dijous, 2 desembre 2021
IniciDretsAjuntaments i institucions s'il·luminaran avui de blau turquesa amb motiu del Dia...

Ajuntaments i institucions s’il·luminaran avui de blau turquesa amb motiu del Dia Mundial de la Dislèxia

Sumant-se a la campanya "Unidos por la Disléxia"

color blau dia mundial dislèxia
Molts municipis es tenyiran del color blau turquesa aquest vespre // Foto: Ajuntament Sant Quirze del Vallès

Avui 8 d’octubre se celebra el Dia Mundial de la Dislèxia. La Federació Espanyola de la Dislèxia (FEDIS) va aprovar fa uns anys la utilització del color blau turquesa com a color de la dislèxia perquè ajuntaments i institucions donessin suport a aquesta causa, que afecta un mínim del deu per cent de la població.

Així, molts ajuntaments de Catalunya se sumaran avui amb la seva il·luminació a la campanya “Unidos por la Dislexia“, que des del 2008 promou a nivell estatal l’associació Dislèxia i Família (DISFAM) junt amb la FEDIS amb l’objectiu de donar visibilitat a les dificultats específiques d’aprenentatge. 

fiare banca etica crowdfunding

La jornada té com a objectiu visibilitzar aquest trastorn, motiu del 60% del fracàs escolar. I és que afecta l’aprenentatge de la lectoescriptura, de caràcter persistent i específic, i es dóna en infants que no presenten cap hàndicap físic, psíquic ni sòciocultural, i que deriva en una alteració del neurodesenvolupament.

Detecció precoç de la dislèxia

Els infants dislèxics són nens i nenes intel·ligents que només presenten dificultats en tasques relacionades amb la lectura i l’escriptura. La dislèxia afecta entre un 5 i un 17% d’infants en edat escolar, i és més freqüent en nens que en nenes. El principal problema és que no és compatible amb el nostre sistema educatiu, doncs l’aprenentatge es realitza mitjançant el codi escrit i això dificulta al nen/a assimilar certs continguts.

Per això, cal treballar per visibilitzar el trastorn i aconseguir que el sistema educatiu inclogui recursos perquè aquests infants comptin amb el suport d’aprenentatge necessari per facilitar la seva trajectòria educativa. La detecció precoç i les pautes per tractar-la són essencials per prevenir les seqüeles.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES