Dijous, 29 juliol 2021
spot_img
prevent_banner_aula2021_375x225
IniciInclusió LaboralCampanya de micromecenatge per produir llums de disseny al Centre Especial de...

Campanya de micromecenatge per produir llums de disseny al Centre Especial de Treball d’Ampans

L'entitat participa en un projecte d'economia circular

treballadors ampans llums de disseny
Treballadors manipulant les làmpades de disseny del projecte // Foto: Ampans

Avui s’ha posat en marxa una campanya de micromecenatge per fer realitat uns llums de disseny, que si arriba al seu objectiu, donarà feina al Centre Especial de Treball d’AMPANS, que haurà de reciclar 80 tones anuals de cintes de poliestirè, en un projecte d’economia circular entre DENSO, Demano Barcelona i AMPANS.

L’empresa DENSO, fabricant del sector de l’automòbil, genera unes cintes al llarg de la producció de plaques electròniques de la indústria de l’automòbil que ha de rebutjar. Es tracta d’unes tires de poliestirè i paper que són molt difícils de separar.

banner flyer interpersonas

AMPANS, a partir de la seva secció de neteja i facility services de Centre Especial de Treball que realitza operacions de neteja i bugaderia a DENSO, es cuida de recollir aquest material de rebuig i el fa arribar a la secció de Serveis a la Indústria per a la seva manipulació i preparació per a la producció de llums de disseny. Posteriorment les envia a l’empresa Demano Barcelona, fabricant d’articles de disseny amb materials reciclats, que rep el material i s’ocupa del disseny, fabricació i comercialització dels llums.

DENSO genera aproximadament 80 tones anuals d’aquest residu i tenint en compte que cada làmpada fa servir una mitjana de 30 metres de cinta, la reutilització d’aquest material podria permetre una producció anual de 1.300 articles.

Llums de disseny amb valor social i ambiental

Aquesta col·laboració va sorgir gràcies al projecte R-R “Red EMAS de recursos i reutilització” del Club EMAS (Associació d’organitzacions registrades EMAS a Catalunya) del qual DENSO i AMPANS en són membres. Si la campanya de micromecenatge arriba al seu objectiu, el projecte Cintes Lamps convertirà en llums de disseny un material sobrant que fins ara es llença a l’abocador o s’incinera, aportant un triple valor: social, mediambiental i econòmic.

OFERTA 5è ANIVERSARI !!!

SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER DIÀRIA PER NOMÉS 7,99€ L'ANY

Necessitem la teva col·laboració per seguir fent un periodisme de qualitat que respecti i doni visibilitat a les persones amb diversitat funcional

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES