Diumenge, 4 juny 2023
Diumenge, 4 juny 2023
IniciDia de les Persones amb DiscapacitatCOCEMFE Barcelona posa en marxa la campanya ‘No som invisibles’ per donar...

COCEMFE Barcelona posa en marxa la campanya ‘No som invisibles’ per donar visibilitat a la discapacitat orgànica

Amb el suport de TMB, vol sensibilitzar la ciutadania, les administracions, el Govern i els professionals de la salut

cartell campanya no som invisibles
Cartell de la campanya ‘No som invisibles’ // Foto: COCEMFE Barcelona

COCEMFE Barcelona, en col·laboració amb Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), ha posat en marxa la campanya ‘ No som invisibles’ sota la consigna ‘Tu no la veus, però existeix’ amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. L’objectiu d’aquesta campanya és visibilitzar la discapacitat orgànica i denunciar les diverses discriminacions a les que han de fer front les persones amb aquest tipus de discapacitat.

Fundació TMB ha cedit diversos espais per difondre 10.000 octavetes a la xarxa de Transports Metropolitans, així com el desplegament del cartell oficial de la campanya en 12 espais entre les parets divisòries de les dues vies. També, es podrà veure a les pantalles de les estacions de metro de TMB el vídeo central de la campanya. Tot això, amb la voluntat de socialitzar el símbol de la discapacitat orgànica i informar que l’accessibilitat universal contempla la diversitat de la discapacitat, més enllà de les afectacions motores.

anunci guies d'arrel

La campanya es fruit de les demandes de les entitats federades a COCEMFE Barcelona, que també faran difusió a través de les seves xarxes socials.

L’objectiu d’aquesta campanya és sensibilitzar ciutadania, les administracions, el Govern, els professionals de la salut i tots els sectors de la societat en general, perquè obrin els ulls davant d’una discapacitat “invisible”, que fa que les persones que la pateixen sentin que no existeixen per al sistema. Ho farà a través d’infografies i càpsules de testimonis de persones amb discapacitat orgànica, així com d’entrevistes a metges de renom que tracten les malalties que generen aquest tipus de discapacitat.

No es veu, però es pateix

La discapacitat orgànica prové d’una pèrdua en la funcionalitat en un o diversos sistemes del cos (òrgans o fallades sistèmiques) produïda pel desenvolupament de condicions de salut cròniques. Aquesta realitat presenta afectacions que en la majoria dels casos no són perceptibles de manera directa, ni estan associades a la imatge més identificada i estereotipada de la discapacitat. Malalties com la fibromiàlgia, la fatiga crònica, el lupus, la uveïtis, el parkinson o malalties hepàtiques, generen aquest tipus de discapacitat.

Les persones, depenent de la patologia, senten dolor, fatiga, canvis de temperatura, suors o febre entre més de 90 símptomes. Sovint, molts òrgans del cos es veuen afectats, al cap dels anys, pels efectes secundaris de la pròpia medicació, cosa que fa que, les persones que la pateixen, en comptes de millorar, vagin empitjorant al llarg del seu cicle de vida. La falta de coneixement i comprensió impacta de forma directa en l’atenció sociosanitària, així com en l’accés o el manteniment del lloc de feina o en les oportunitats educatives i formatives.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content