Dimecres, 24 abril 2024
spot_img
IniciESPECTACLESCIPO prepara un nou projecte d’arts escèniques que es presentarà a l’Estruch...

CIPO prepara un nou projecte d’arts escèniques que es presentarà a l’Estruch de Sabadell al juliol

Sota el títol ‘CIPO 4651’ combinarà el teatre, el circ i la dansa

Assaig teatre Estruch CIPO 4651
Un assaig de l’espectacle ‘CIPO 4651’ al teatre l’Estruch // Foto: CIPO

El Centre d’Inclusió Psicosocial i Ocupacional (CIPO) està a punt de donar a llum un projecte artístic comunitari que captiva l’esperit i la vitalitat de les persones amb diversitat funcional. Amb el títol ‘CIPO 4651’, aquesta iniciativa és el resultat d’un intens procés de creació que ha mobilitzat a nou persones ateses al Centre Ocupacional, acompanyades per dues educadores.

Els dies 12 i 13 de juliol, a les 19 hores, l’escenari de l’Estruch acollirà dues funcions d’aquest muntatge, que s’ha anat preparant sota la tutela artística de Jordi Cortés, Gloria José, Dela i Tona Punsola, artistes de renom vinculats als col·lectius Liant la Troca i la Crispeta, especialitzats en dansa i circ respectivament.

L’essència d’aquest projecte transcendeix la mera creació artística; és una oportunitat per fomentar l’expressió cultural i artística entre els membres de CIPO, considerant-ho com una via cap al creixement personal i el benestar emocional. Marta Campos, codirectora del Centre Ocupacional, destaca la importància d’aquesta iniciativa en la normalització de la presència de persones amb discapacitat intel·lectual en el món artístic, amb la inclusió d’aquest espectacle en la programació cultural de Sabadell, especialment significativa en el context de la ciutat com a capital de la cultura catalana.

El protagonisme recau en les mateixes persones ateses a CIPO, oferint-los una oportunitat poc habitual de compartir l’escenari amb professionals del sector. Els directors de l’espectacle reconeixen la singularitat d’aquesta proposta, que ha implicat un compromís total durant sis intensos mesos de treball.

El procés de selecció dels participants va ser obert i inclusiu, buscant la diversitat i l’actitud positiva davant nous reptes. Durant gairebé dos mesos d’assajos, s’ha preservat un ambient de descobriment i joc, permetent als integrants del projecte guanyar confiança i cohesionar-se com a grup.

Malgrat que el procés creatiu encara està en curs, la proposta final fusionarà elements de teatre, dansa i circ sota una única temàtica: l’equilibri. Aquest concepte no només es refereix a l’estabilitat física sinó també a la cerca d’equilibri emocional i social, explorant els límits individuals i col·lectius.

L’Ajuntament de Sabadell i els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya han donat suport a aquest projecte cedint espais i facilitant els desplaçaments necessaris per als assajos. Les entrades per a les funcions es posaran a la venda avui al web de venda d’entrades dels teatres municipals de Sabadell, permetent a tothom gaudir d’aquesta experiència única i enriquidora.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content