Dimecres, 24 abril 2024
spot_img
Inici8MLes dones amb discapacitat intel·lectual reivindiquen el seu paper en la lluita...

Les dones amb discapacitat intel·lectual reivindiquen el seu paper en la lluita per la igualtat de gènere

Volen donar veu a una realitat silenciada i la doble discriminació en el marc del Dia Internacional de la Dona

dones amb discapacitat intel·lectual
Hi ha més de 30.000 dones amb discapacitat intel·lectual a Catalunya // Foto: El Rusc

Amb la proximitat del Dia Internacional de la Dona, el Grup de Dones Feministes de Dincat, representant del col·lectiu de dones amb discapacitat intel·lectual a Catalunya, insta a les administracions públiques i a la societat en general a considerar la situació de les més de 30.000 dones amb discapacitat intel·lectual al país en la lluita per la igualtat de gènere.

Les dones d’aquest col·lectiu s’enfronten a una doble discriminació, ja que, a més de ser dones, també tenen una discapacitat. Aquestes dones experimenten obstacles com un accés limitat a l’educació, taxes d’atur més elevades, salaris inferiors i un major risc d’abusos sexuals. Tot això demostra una realitat que, fins ara, no ha rebut prou reconeixement ni atenció.

Una de les principals preocupacions d’aquest any és la gran discriminació que sofreixen les dones amb discapacitat intel·lectual en relació amb l’accés als drets sexuals i reproductius. Segons un estudi promogut per Plena Inclusión, el 83% d’aquestes dones no manté relacions sexuals actualment, el 47% no té parella, i només el 6% ha triat els anticonceptius que utilitza. Això posa de manifest la necessitat d’un accés eficient i adaptat als serveis de salut, incloent-hi els de salut sexual i reproductiva.

El Grup de Dones Feministes de Dincat demana que es posi en valor el paper de les mateixes dones amb discapacitat intel·lectual en la lluita feminista, i que se les faci partícips del moviment, visibilitzant el seu lideratge. A més, exigeixen el compliment del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere tenint en compte les dones amb discapacitat en les polítiques de prevenció i abordatge, així com la implementació de polítiques d’ocupació que redueixin l’alta taxa d’atur entre aquest col·lectiu.

Per l’entitat és imperatiu que es prenguin mesures concretes per abordar les necessitats i les dificultats específiques que enfronten les dones amb discapacitat intel·lectual en el seu dia a dia. Això no només garantirà una major inclusió i igualtat d’oportunitats, sinó que també contribuirà a construir una societat més justa i equitativa per a tothom.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content