Dimarts, 6 juny 2023
Dimarts, 6 juny 2023
IniciDretsCIPO de Sabadell per a la inserció sociolaboral de persones amb discapacitat...

CIPO de Sabadell per a la inserció sociolaboral de persones amb discapacitat intel·lectual posa en marxa el Pla d’Igualtat

Entre altres mesures, crea la figura de l’Agent d’Igualtat

210408_CIPO Pla igualtat
El Pla es va reivindicar durant la celebració del Dia Mundial de la Dona // Foto: CIPO

El Centre d’Inserció Sociolaboral de persones amb discapacitat intel·lectual de Sabadell (CIPO) ha posat en marxa el Pla d’Igualtat 2020-2023, amb l’objectiu de promoure la igualtat efectiva d’homes i dones, així com la igualtat d’oportunitats. El nou Pla posa de manifest el compromís de l’entitat per establir i desenvolupar polítiques que integrin la igualtat de tractament i oportunitats entre homes i dones, sense discriminar directament o indirectament per raó de sexe, així com l’impuls i el foment de la igualtat real a l’entitat.

“L’entitat ja havia fet una gran tasca pel que fa a polítiques d’igualtat, però encara no teníem un pla que plasmés tots els avenços, establís un full de ruta i fixés uns objectius específics”, explica Carles Saiz, treballador social nomenat Agent d’Igualtat de CIPO. “Volem que el Pla esdevingui un dels principis estratègics de la nostra política corporativa i de recursos humans. Estem convençuts que integrant el principi d’igualtat en la gestió de persones, contribuïm a millorar l’ambient de treball, les relacions del personal, la satisfacció de la plantilla, la seva qualitat de vida i la seva salut laboral”, afegeix.

anunci guies d'arrel

El Pla estableix diversos objectius i proposa un conjunt de mesures, estratègies i pràctiques com ara l’elaboració d’un protocol d’assetjament sexual i/o per raó de sexe i la creació de mesures de protecció del col·lectiu LGTBI. També es treballarà per establir procediments que garanteixin que proveïdors i clients compleixen amb la normativa bàsica d’igualtat, es posaran en marxa campanyes de sensibilització de corresponsabilitat familiar, es crearà un canal de denúncies i una bústia de suggeriments i s’establiran nous mecanismes de control.

Actualment, CIPO compta amb una plantilla de 145 persones, entre les quals el 48,28% són dones i el 51,72%, homes.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content