Dissabte, 23 setembre 2023
IniciOPINIÓCarta oberta al sector de la gent gran

Carta oberta al sector de la gent gran

gent gran

L’aprovació dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya és el repte més immediat que Catalunya té en aquest any 2023 que ara comença. És de domini públic que hi ha una negociació oberta entre el Govern i diverses forces polítiques per l’aprovació dels nous comptes, i des d’ACRA hem presentat les nostres demandes a l’anterior govern, a l’actual i als grups parlamentaris. Sabeu tant bé com jo que vivim uns temps molt difícils. Són molts els motius i les raons que ens han portat a una situació insostenible com a sector. Hem aguantat any rere any donant-ho tot i més per mantenir la millor atenció possible als més vulnerables. I ara toca que els polítics donin resposta mitjançant un nou pressupost que reculli les demandes tan justes i necessàries pel sector. Seguint el nostre full de ruta, hem sol·licitat un increment del 7% de les tarifes públiques del sector. En un context d’elevada inflació, és imprescindible incrementar els preus per tal de mantenir la qualitat que donem a la gent gran en situació de dependència. Aquesta actualització del 7%, que representa uns 64 milions d’euros anuals, anirà especialment orientada a la millora retributiva i de condicions laborals, contribuirà a la sostenibilitat del sector i permetrà incrementar els ratis de professionals gerocultors, és a dir, més persones per cuidar persones. Aquesta és, en essència, la proposta que hem fet arribar al Govern i també als grups parlamentaris, que majoritàriament l’han rebut de forma positiva. Fins i tot, el principal grup de l’oposició, el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), ha inclòs literalment les demandes d’ACRA en la seva proposta d’acord per aprovar els pressupostos.

ICF23_Baner Financament-300x600

Que quedi molt clar, no podem seguir endavant si no hi ha uns nous pressupostos que contemplin aquest increment del 7% en els preus públics. Assolir-ho seria un pas important per millorar una situació preocupant i, al mateix temps, enviaria un missatge potent i inequívoc al sector i a la ciutadania, reconeixent que l’atenció a la gent gran en situació de dependència és una prioritat de present i de futur en el marc d’una societat que es sobre envelleix any rere any. Qualsevol aprovació dels pressupostos que no reculli els increments demandats posarà en greu perill no només la viabilitat del sector sinó també el benestar de les persones ateses als serveis assistencials. 

Cinta Pascual Presidenta d’ACRA

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content