31.4 C
Barcelona
Dimarts, 11 agost, 2020

‘Carrers per a tothom’ celebra una concentració reivindicativa i lúdica a Barcelona

Destacades

El Govern invertirà 50M€ per protegir l’àmbit residencial de possibles rebrots de Covid-19

El Govern de la Generalitat de Catalunya continua centrat en la lluita...

El sector de la discapacitat urgeix a la creació d’un comitè d’emergència per la Covid-19

El Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI), ha demanat...

El Govern suspèn les sortides dels residents a l’exterior per protegir-los de la Covid-19

Els Departaments de Salut i de Treball, Afers Socials i Famílies han...
Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

manifestació carrers per tothom
Més de 200 persones van participar a la manifestació celebrada al març del 2015 // Foto: Imatge cedida per Carrersxtothom

La plataforma ciutadana ‘Carrers per a tothom’, formada per entitats de persones amb diversitat funcional tant visual com física celebrarà un acte lúdic-reivindicatiu el proper dissabte 12 de març a les 12h del matí al Passeig de Gràcia de Barcelona (davant el Palau Robert). L’esdeveniment servirà per celebrar el seu primer any de vida, reivindicar uns carrers accessibles i sense perill per a tothom i demanar la coresponsabilitat del govern municipal i català en una regulació adequada dels carrers de plataforma única d’ús mixt (els que circulen a la mateixa alçada sense cap diferenciació vehicles i vianants) amb la participació dels diferents col·lectius de persones amb discapacitat. Amb el plantejament actual posen en perill la integritat dels i les vianants de molts pobles i ciutats. 

En la celebració hi haurà pastís d’aniversari i es bufarà l’espelma per demanar un desig clar: “Carrers accessibles i sense perill”. A continuació es llegirà un manifest en Braille.

El Passeig de Gràcia de Barcelona es va remodelar entre 2013 i 2014 incorporant voreres amb un carril de servei indetectable per part de les persones cegues i per on circulen vehicles i bicicletes. Algunes de les entitats de la plataforma, com l’ACIC, ja van advertir del perill el febrer de 2014, si bé les obres del Passeig van continuar en la mateixa línia. Al novembre del mateix any, l’entitat feia públic el vídeo “a l’ACIC no ens fa cap gràcia el nou Passeig de Gràcia”.

Tot i el suport dels mitjans de comunicació, la síndica de Greuges de Barcelona i de nombroses entitats i partits, no hi va haver cap resposta concreta a aquesta problemàtica per part de l’Ajuntament. Aquest fet, i la implementació de les plataformes úniques arreu, va provocar la creació de “Carrers per a Tothom”, per tal de dur a terme una reivindicació conjunta entre diverses entitats.

El 14 de març de 2015 va tenir lloc una manifestació al Passeig de Gràcia de Barcelona on més de 200 persones reivindicaven seguretat per als vianants amb discapacitat a aquesta important via barcelonina i arreu.

Des de ‘Carrers per a tothom’, donada la manca de resposta satisfactòria, es va crear un document de propostes que es va presentar als responsables del Consell d’Accessibilitat de Catalunya el desembre de 2015 i que posteriorment es va fer arribar a diferents entitats administracions i professionals i a les regidories d’urbanisme i mobilitat i a l’Institut Municipal de persones amb discapacitat de l’Ajuntament de Barcelona.

El 18 de març hi ha prevista una nova trobada entre la Plataforma i les regidores d’urbanisme, Janet Sanz i de Drets Civils, Laia Ortiz. La reunió pretén obtenir una resposta clara per part de l’Ajuntament de Barcelona pel que fa a quan i com es posaran mesures per a aconseguir que les persones cegues, persones grans o amb qualsevol discapacitat puguin passejar amb tranquil·litat pel Passeig de Gràcia i moltes altres vies, que actualment s’estan remodelant amb el sistema de plataforma única.

Subscriu-te a la Newsletter

Per rebre al teu correu les últimes notícies, ofertes i anuncis exclusius del diari de la DisCapacitat

- Advertisement -

7 COMENTARIS

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

La Federació SMC renova la seva web per millorar els continguts i fer-los més accessibles

La Federació Salut Mental Catalunya ha renovat la seva pàgina web amb...

Obrint camins

He estat meditant sobre la conveniència d'escriure un article com aquest. La veritat és que sóc...

Nova font amb jocs d’aigua accessibles per als infants al barri de Canyelles a Barcelona

El barri de Canyelles del districte de Nou Barris disposa des de l’1 d’agost d’una nova font...

La Fundació “La Caixa” fa 780 insercions laborals de persones amb risc d’exclusió a Catalunya

La Fundació “La Caixa” ha facilitat 4.529 contractacions laborals per a persones amb risc d’exclusió social a...

Barcelona crea un telèfon 24h per prevenir el suïcidi i obre un nou punt d’atenció presencial

L’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa dues mesures dins el pla de xoc en salut mental...

també pot interessar-te

- Advertisement -