‘Carrers per a tothom’ celebra una concentració reivindicativa i lúdica a Barcelona

En el seu primer aniversari la plataforma demanarà ‘Carrers accessibles i sense perill’

manifestació carrers per tothom
Més de 200 persones van participar a la manifestació celebrada al març del 2015 // Foto: Imatge cedida per Carrersxtothom

La plataforma ciutadana ‘Carrers per a tothom’, formada per entitats de persones amb diversitat funcional tant visual com física celebrarà un acte lúdic-reivindicatiu el proper dissabte 12 de març a les 12h del matí al Passeig de Gràcia de Barcelona (davant el Palau Robert). L’esdeveniment servirà per celebrar el seu primer any de vida, reivindicar uns carrers accessibles i sense perill per a tothom i demanar la coresponsabilitat del govern municipal i català en una regulació adequada dels carrers de plataforma única d’ús mixt (els que circulen a la mateixa alçada sense cap diferenciació vehicles i vianants) amb la participació dels diferents col·lectius de persones amb discapacitat. Amb el plantejament actual posen en perill la integritat dels i les vianants de molts pobles i ciutats. 

En la celebració hi haurà pastís d’aniversari i es bufarà l’espelma per demanar un desig clar: “Carrers accessibles i sense perill”. A continuació es llegirà un manifest en Braille.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

El Passeig de Gràcia de Barcelona es va remodelar entre 2013 i 2014 incorporant voreres amb un carril de servei indetectable per part de les persones cegues i per on circulen vehicles i bicicletes. Algunes de les entitats de la plataforma, com l’ACIC, ja van advertir del perill el febrer de 2014, si bé les obres del Passeig van continuar en la mateixa línia. Al novembre del mateix any, l’entitat feia públic el vídeo “a l’ACIC no ens fa cap gràcia el nou Passeig de Gràcia”.

Tot i el suport dels mitjans de comunicació, la síndica de Greuges de Barcelona i de nombroses entitats i partits, no hi va haver cap resposta concreta a aquesta problemàtica per part de l’Ajuntament. Aquest fet, i la implementació de les plataformes úniques arreu, va provocar la creació de “Carrers per a Tothom”, per tal de dur a terme una reivindicació conjunta entre diverses entitats.

BANER_300X250

El 14 de març de 2015 va tenir lloc una manifestació al Passeig de Gràcia de Barcelona on més de 200 persones reivindicaven seguretat per als vianants amb discapacitat a aquesta important via barcelonina i arreu.

Des de ‘Carrers per a tothom’, donada la manca de resposta satisfactòria, es va crear un document de propostes que es va presentar als responsables del Consell d’Accessibilitat de Catalunya el desembre de 2015 i que posteriorment es va fer arribar a diferents entitats administracions i professionals i a les regidories d’urbanisme i mobilitat i a l’Institut Municipal de persones amb discapacitat de l’Ajuntament de Barcelona.

El 18 de març hi ha prevista una nova trobada entre la Plataforma i les regidores d’urbanisme, Janet Sanz i de Drets Civils, Laia Ortiz. La reunió pretén obtenir una resposta clara per part de l’Ajuntament de Barcelona pel que fa a quan i com es posaran mesures per a aconseguir que les persones cegues, persones grans o amb qualsevol discapacitat puguin passejar amb tranquil·litat pel Passeig de Gràcia i moltes altres vies, que actualment s’estan remodelant amb el sistema de plataforma única.

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*