Carrefour ha donat durant el darrers tres anys un total de 302.107 euros a Confederació ASPACE amb l’objectiu d’afavorir la implementació del projecte ‘Alimentació i deglució ASPACE’ en benefici de les persones amb paràlisi cerebral i altres discapacitats afins amb problemes de disfàgia.
Aquest innovador projecte ofereix nous suports en matèria d’alimentació, entre els quals destaca la texturització d’aliments. Una tècnica que ofereix més varietat de densitats d’un mateix aliment preservant els seus valors nutricionals i en què s’incorpora un procés en què s’estudia el nivell de texturitzat que necessita cada persona, de cara a evitar riscos d’ennuegament, ofegament o la pèrdua de gana i la motivació al menjar quan l’única possibilitat és el puré.
Per aquest motiu, els recursos aportats per Carrefour han estat destinats a l’adquisició de l’equipament tècnic necessari per a l’elaboració d’aliments texturitzats afavorint amb això el accés d’aquestes persones a una alimentació segura, sana, equilibrada i rica en nutrients, en línia amb el compromís de la companyia amb les necessitats de les persones més vulnerables i aposta per la transició alimentària.
Un equipament que ja està sent utilitzat al 50% de les entitats socials integrants de Confederació ASPACE en benefici de 5.641 persones amb paràlisi cerebral i discapacitats afins amb problemes de disfàgia.
Al llarg dels darrers anys Fundació Solidaritat Carrefour ha donat a Confederació ASPACE i les seves entitats associades recursos per valor de més de 2,8 milions d’euros a benefici de la infància amb Paràlisi Cerebral i altres Discapacitats Afins. Recursos que han permès desenvolupar accions com la creació del primer ‘Banc Gratuït d’Ajuts Tècniques en préstec d’àmbit nacional. També iniciatives com el ‘Projecte Capaces’ o ‘Movent Il·lusions’ destinat al foment de l’autonomia i accés a béns i serveis a clau d’igualtat en benefici de les persones amb paràlisi cerebral.