Divendres, 2 desembre 2022
Divendres, 2 desembre 2022
IniciDestacadesLa fira ‘Sí, i millor’ tanca portes amb gairebé 2.500 entrevistes de...

La fira ‘Sí, i millor’ tanca portes amb gairebé 2.500 entrevistes de feina i 42 contractes de treball formalitzats

El saló millora totes les xifres del 2021 i es consolida com a referent del contacte entre empreses i persones amb discapacitat que busquen feina

entrevistes feina fira si i millor 2022 cartell
Les entrevistes es van succeir durant els dos dies del saló // Foto: FECETC

Un total de 2.426 entrevistes de feina, 1.928 persones interessades en les ofertes i 42 contractes formalitzats al mateix saló (més els que es concretin els pròxims dies i setmanes) són algunes de les xifres de la fira ‘Sí, i millor’ organitzada per la Federació de Centres Especials de Treball de Catalunya (FECETC), amb la secretaria tècnica de la fundació CIES i el suport de l’ajuntament de Barcelona. Recordem que en l’edició del 2021 (amb pluja i encara amb algunes restriccions per pandèmia com l’ús de la mascareta) es van fer unes 1.150 entrevistes de feina a uns 420 candidats.

anunci guies d'arrel

En un espai de 284 metres quadrats, 24 empreses van participar a la fira, la major part de les quals fent entrevistes de feina als candidats i oferint prop d’un centenar d’ofertes de treball per cobrir, entre d’altres, tasques de neteja, atenció al client, bugaderia, manipulats industrials, consergeria o reposador, així com mecànica, administració, enginyeries i consultoria.

A més, les empreses van recollir els currículums dels candidats encara que no s’ajustessin a les ofertes vigents per tal de tenir-los presents de cara a futures vacants als seus equips. D’altra banda, la majoria de candidats feien més d’una entrevista per la diversitat d’interessos i ganes de trobar la seva oportunitat laboral. L’empresa que més currículums es va endur va comptabilitzar 627.

Banner 300x250px EnBucle3

Ganes de treballar

En acabar, satisfacció generalitzada per part dels responsables de les empreses, moltes d’elles “repetidores” d’edicions anteriors: “totes les persones que hem entrevistat tenen una gran voluntat i unes ganes increïbles de treballar”, comentava entusiasmada una responsable de recursos humans. D’altres comentaven que en l’entrevista es tenia en compte tant les preferències de feina com el talent i característiques de cada persona, però també la proximitat al lloc de treball o l’adequació i l’horari de la feina a la discapacitat. També era palpable l’interès dels candidats, ja que des de primera hora de dimecres es van formar cues per accedir al recinte. La major part de persones venien en grups procedents d’entitats de la discapacitat, acompanyats per orientadors laborals o educadors, però també n’hi havia que venien sols (algun candidat va passar per totes les taules) o acompanyats per familiars.

Programa d’activitats

D’altra banda, es va preparar un programa d’activitats que incloïa conferències i un workshop que, en tots els casos, van omplir de seguida l’espai. A tall de benvinguda de la fira, Foment del Treball va acollir una jornada, el 7 de novembre, per posar en valor la riquesa de la diversitat a les organitzacions.

El comunicador digital Enrique San Juan donant una xerrada al workshop del saló // Foto: FECETC

Accessibilitat

Per facilitar la participació de les persones amb discapacitat que busquen feina, la fundació CIES va signar un acord de col·laboració amb el programa Inserlab de la Universitat Rovira i Virgili per desenvolupar l’accessibilitat física i cognitiva de la fira i, així, ajudar els visitants i atendre les seves necessitats durant la visita i el contacte amb les empreses. Unes mesures que se sumen a les preses pel conjunt del Saló de l’Ocupació. El responsable d’aquest projecte i diversos ex-alumnes del programa van visitar la fira per fer-ne una valoració.

El resultat de la fira és una demostració de la utilitat i pertinència del certamen ja que, com sabem, les persones amb discapacitat registren unes taxes d’atur molt més elevades que la població en general. Segons les darreres dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE), la taxa d’atur per al col·lectiu amb discapacitat era el 2020 del 22,2 per cent, amb un descens d’1,7 punts respecte el 2019. Aquesta taxa era 6,8 punts superior a la de la població sense discapacitat.

Agraïments

La FECETC ha mostrat el seu agraïment a totes les empreses i persones que han participat en la celebració d’aquesta edició de la fira: l’ajuntament de Barcelona i a Barcelona Activa per tot el seu suport en l’organització de la fira, així com a totes les empreses i persones que han confiat en ‘Sí, i millor’ i van participar a la fira, ja fos amb espais per contractar candidats (Norauto, Carrefour, Groupe Armonia, Can Cet, Diswork-Grupo Iman, EcoVadis, Miton, la Fundació Integralia, Atysa, Sprinter, Acciona, Fundación Cares, Costa Cruceros, Ikea, Dow Jones, NTT Data i Grupo Osga) com a patrocinador (Alsina Formwork), com a suport en la decoració de l’espai (Can Cet), en el control d’accessos (Armonia) o participant en la jornada de benvinguda del 7 de novembre – Foment del Treball, Francisco Mesonero (fundación Adecco), Anna Quirós (CaixaBank), Luis Suárez (FCC Medio Ambiente), Cristina Gomis (grupo Zurich)- i en les diferents activitats del dia 9 -Josep Roset (Conseller de FECETC), Míriam Salvador (Veritas), Amparo Molina (Norauto), Enrique San Juan (comunicador digital), Avi Mashiah (Coach), Jordi Martí Pidelaserra (UB), Tomás Castillo i Paquita Gómez (Asociación Amica)-. Així mateix, moltes gràcies a les persones voluntàries que ens van donar un cop de mà en l’atenció a les empreses i als assistents.

FECETC, federació creada el 1992, és la patronal que agrupa 83 entres especials de treball (CET), que donen feina a més de 6.800 treballadors, dels quals un 80 per cent té alguna discapacitat. Els CET són aquelles empreses en les quals almenys un 70 per cent de la plantilla està integrada per persones amb alguna discapacitat.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content